Odp: 7d - już oficjalnie!
Magic Lantern Team ujawnił, że ich młody członek zespołu znalazł sposób i uruchomił ML na puszce EOS 7D :D
Zespół zapowiedział że działające ML dla EOS 7D pojawi się w najbliższym czasie, a obecnie trwają prace nad portingiem ML dla 7D.
Sczegółowe informacje, a także film z działania ML na 7D dostępne pod tym adresem
MagicLantern.fm - Magic Lantern on 7D ? YES !
No to trochę jaj z tym softem widzę, nas razie się wstrzymałem i chyba póki co wstrzymam, być może wyjdzie jeszcze jedna wersja tym razem z AutoISO, gdzie można ustawić min. czas otwarcia migawki ;)
Wysłane z mojego GT-I9000
U mnie nowy soft działa bez zarzutu póki co.
podobnie u mnie, jest oki
też nie mam problemów z nowym softem :) mam 2.0.0 i jest wszystko cacy :)
U mnie po wgraniu 2.0.0 też były zwiechy - po zmianie na 2.0.3 jest idealnie. Zresztą te uaktualnienie miało ten pojawiający się problem zlikwidować. 2.0.3 jest bezpieczne, można instalować - bufor zwiększony i to się czuje w akcji...
U mnie też po zmianie z 2.0.0 na 2.0.3 na razie odpukać - nic się nie wiesza. A aparat odmawiał współpracy nie w trakcie robienia samych zdjęć, tylko właśnie wtedy, gdy podnosiłem go do oka po dłuższej przerwie, co by potwierdzało problemy z wyjściem z trybu uśpienia.
Pojawiła się drugie wydanie Magic Lantern dla EOSa 7D. Co prawda jest to wciąż wersja Alpha i zawiera dosyć sporo błędów, to jednak posiada na obecną chwilę dużą ilość działających funkcji, o których do tej pory można było tylko pomarzyć ;)
Magic Lantern for 7D alpha 2
Widzę dużo dla filmowców - co jest ciekawego dla tylko fotografujących - tak z praktycznej strony.
Też się zastanawiam co ML praktycznie oferuje dla fotografujących. Styczności z tym nie miałem.
Cytat:
Zamieszczone przez
fotna
www.fotna.co.cc
Nie odnaleziono serwera