Czy koś wie jak włączyć siatkę w podglądzie przed zrobieniem zdjęcia (nie przy wyświetlaniu już zrobionego)? Szukam tego i znaleźć nie mogę. Dali to w ogóle w R?
Wersja do druku
Czy koś wie jak włączyć siatkę w podglądzie przed zrobieniem zdjęcia (nie przy wyświetlaniu już zrobionego)? Szukam tego i znaleźć nie mogę. Dali to w ogóle w R?
Dzięki Bangi.
Podziękował Bangi.
@Pawel92 - zmiana orientacji nie wypływa na zmianę aktywnego pola. Czyli jak mam aktywny w orientacji poziomej prawą dolną część ekranu, to po obrocie w lewo do orientacji pionowej mamy aktywną prawą górną cześć ekranu, ale oczywiście bezwzględnie jest to ta sama.
Mi to jakoś nie przeszkadza.
@Bangi. OK. Wszystko jasne. Jeszcze raz dziekuje.
Dzień Dobry, mam taki kłopot kupiłem dziś R, zapiąłem do Sigmy 35A i mam na ekranie wyświetlacza i co gorsza na zdjęciach dwa czarne okręgi, zdjęcia wychodzą niedoświetlone, z C 70-200 2.8 działa dobrze, co to może być? , spotkał się ktoś z czymś takim problemem ? Załącznik 3293Załącznik 3293
@dolat - wyłącz korekcję szkieł w body ;)
thx, pomoglo dla wszystkich trybów z wyjątkiem A, gdzie dalej jest ten ring
coś mi nie pasuje w tym aparacie zobaczcie, to jest fotka z c 200 2.8 is II, jakieś pasy w tle, na 6D idealnie gładkie rozmycie w takim samym kadrze, ktoś się spotkał z takim problemem ? Załącznik 3294