2 załącznik(ów)
Re: Odp: Canon EOS R - dyskusja ogólna.
Cytat:
Zamieszczone przez
jotes25
Od tej ceny jeszcze przysługuje cashback 1290 złotych...
No raczej nie:
https://www.euro.com.pl/cms/fk-canon...k=ban-1200x100
Załącznik 3241
Max 240 zł zwrotu za zakup szkła w zestawie, ale nie za ten obiektyw a za Canon RF 35mm f/1.8 IS Macro STM.
https://www.euro.com.pl/cms/fk-canon...lp#category-am
Obiektywy w promocji:
Załącznik 3240
Odp: Canon EOS R - dyskusja ogólna.
Cytat:
Zamieszczone przez
Jacek_Z
Obiektyw napisali, że EF, body z przelotką na EF. Choć .. czy Canon ma EF 24-240?
Chyba w opisie na stronie sklepu jest błąd i chodzi o szkło RF.
Nie ma, to literówka...
2 załącznik(ów)
Re: Canon EOS R - dyskusja ogólna.
Dokładnie to za RF 24 24-240mm f/4-6.3 IS USM wychodzi 1.570 zł w komplecie EOS R po odliczeniu cashback -430 zł
Czyli 8.709 zł (Canon EOS R + Adapter EF-EOS R + RF 24-240mm f/4-6.3 IS USM) - 7.139 zł (za body R) = 1.570 zł
Załącznik 3242
Załącznik 3243
No i 1.570 zł - to jest cena do przełknięcia za RF 24 24-240mm f/4-6.3 IS USM :mrgreen: Zapewne za rok spadnie do tej ceny w sklepach ;)
Odp: Re: Canon EOS R - dyskusja ogólna.
Cytat:
Zamieszczone przez
candar
No i 1.570 zł - to jest cena do przełknięcia za RF 24 24-240mm f/4-6.3 IS USM :mrgreen: Zapewne za rok spadnie do tej ceny w sklepach ;)
Dokładnie. To szkło jest prawie nic nie warte. W odróżnieniu od takiego Sony 24-240, które przecież jest genialne i dlatego warte swoich 4.000 złotych.
Re: Odp: Re: Canon EOS R - dyskusja ogólna.
Cytat:
Zamieszczone przez
tomfoot
Dokładnie. To szkło jest prawie nic nie warte. W odróżnieniu od takiego Sony 24-240, które przecież jest genialne i dlatego warte swoich 4.000 złotych.
Coś chyba nie halo ;) To nie jest wątek o Sony a druga sprawa pokaż mi proszę jakiekolwiek zoom 24-240, który byłby dobry w całym zakresie ogniskowych. Nawet Canony EF 35-350MM F/3.5-5.6L USM i EF 28-300MM F/3.5-5.6L IS USM za 11.493 zł są wynikiem kompromisów pod względem wad optycznych oraz spadku ostrości powyżej 100 i 200 mm.
Odp: Re: Odp: Re: Canon EOS R - dyskusja ogólna.
Cytat:
Zamieszczone przez
candar
Coś chyba nie halo ;) To nie jest wątek o Sony
... napisała osoba, która nigdy nie wpierd... się do żadnego wątku poświęconemu sprzętowi Canona z informacjami o produktach... powiedzmy... konkurencji.
Re: Odp: Re: Odp: Re: Canon EOS R - dyskusja ogólna.
Cytat:
Zamieszczone przez
Eberloth
... napisała osoba, która nigdy nie wpierd... się do żadnego wątku poświęconemu sprzętowi Canona z informacjami o produktach... powiedzmy... konkurencji.
Różnica taka, że niektórzy piszą o tym, czego używają w odróżnieniu od tych, którzy piszą to, co im ślina język przyniesie bez żadnych treści merytorycznych dla wątku.
ps.
Znowu masz jakiś problem z moją osobą ???
Odp: Re: Odp: Re: Odp: Re: Canon EOS R - dyskusja ogólna.
Cytat:
Zamieszczone przez
candar
Chodzi o stricte amatorski systemowy RF 24-240 mm f/4-6.3 IS USM, którego absurdalna cena 4.398 zł spadła o 430 zł.
Chcą się raczej pozbyć tego obiektywu bo i, pewnie nie schodzi.
W zestawie spadła znacznie bardziej, co sam wyliczasz:
Cytat:
Zamieszczone przez
candar
Dokładnie to za RF 24 24-240mm f/4-6.3 IS USM wychodzi 1.570 zł w komplecie EOS R po odliczeniu cashback -430 zł
Czyli 8.709 zł (Canon EOS R + Adapter EF-EOS R + RF 24-240mm f/4-6.3 IS USM) - 7.139 zł (za body R) = 1.570 zł
To tani spacerzoom i nie wiem dlaczego sie spodziewasz po nim jakiś dobrych cech optycznych.
Ja wieki temu (to było zanim Nikon zaprezentował pierwszego pełnoklatkowca) za spaerzooma APS-C 18-200 zapłaciłem 2.800 zł. Podpięty do body D200 zapewnił mi komfort na wycieczcie (prawie 3 tygodnie za granicą). Nie miałem zamiary zabierać 70-200/2.8 ani jasnych stałek i żonglować szkłami.
Jesli to pełnoklatkowe szkło, ceny idą w górę to 4 tys to normalna cena za kiepski obiektyw, ale zapewniający komfort i zastępujący kilka innych obiektywów. lepsze optycznie jak sam zauważyłeś kosztują bliżej 10.000 zł Z czym masz problem? Coraz wyraźniej widzę, że się dop ... do produktów Canona.
Cytat:
Zamieszczone przez
Jacek_Z
Coraz wyraźniej widzę, że się dop ... do produktów Canona
A mnie @Kolekcjoner kazał zamknąć pysk :mrgreen: