O 10d niższa. Bo to było drzewiej. A może tylko o G5 niższa? Trzeba zajrzeć do galerii :twisted:
Wersja do druku
O 10d niższa. Bo to było drzewiej. A może tylko o G5 niższa? Trzeba zajrzeć do galerii :twisted:
Oj ... zapierają dech w piersi te widoczki ... zapierają !!:shock:. Z niecierpliwością czekam na rezultaty wypadu 1dmkIIn do Pragi !!:)Cytat:
Zamieszczone przez muflon
Jeśli dobrze dostrzegłem to jest Hama 77 ;) ?? i ja ongiś takowy posiadałem i co prawda ciężki nie jest ale ...Cytat:
Zamieszczone przez lemina
żeby kobieta jak widzę go taszczyła w tak morderczo trudnych warunkach ???? :twisted:
Czyli jako statyw się nie bardzo sprawdziłaś, to jako tragarza Cię zatrudniał ?? :mrgreen:
Mi generalnie jest trudno ustać bez ruchu (jako statyw to niezbyt dobrze ;) ). Poza tym ile można :roll: ?Cytat:
Zamieszczone przez Moris
Poza tym, czy ja wyglądam na osobę, co statywu nie uniesie? A taszczyło się i jedno i drugie i ręce jaskoś mi jeszcze nie odpadły :)
A propos drugiego zdjęcia - śniegu powyżej kolan, a ja w kusych portkach... To jest ciekawostka biologiczna hie hie hie
Było w mierę dobrze :) Trochę się wzrostem różnimy, ale nadal jako podstawka na piwo się nie nadaję :)Cytat:
Zamieszczone przez Jac
@muflon - opadła mi szczena - super
Drugie rzeczywiscie dobre. Ale mi sie bardziej przedostatnie podoba - taki, maly, bialy samolocik - tym bym sobie polatal (bedac za sterami oczywiscie) bo na F-16 to i tak nie mam szans...
Jak daleko stales od tych samolotow (zdjecie nr 2 np.)? Jaka to ogniskowa zrobione?
(Raz tylko gdy strzelalem fotki samolotow to musialem uzyc... 100/2.8Macro bo 200/2.8L byl duzo za dlugi. Nawet przy 100mm caly samolot mi sie nie miescil w kadrze. No ale to bylo prawie pod samym plotem Jean Batten Airport w Auckland pod sama sciezka schodzenia...)
Ale to drugie na pełnym ekranie i w fullsize jest równie ostre! Po prostu gapię się i nie mogę przestać :) Chyba będę musiał szybciej tą Pixmę kupić ;-)Cytat:
Zamieszczone przez djtermoz
Dwójka to 100-400 @100mm (f/6.3, 1/800). Staliśmy na końcu pasa, lekko w lewo od osi - czyli wyglądało to z grubsza tak, że samolot jest daleko.. daleko.. 400mm... a potem szybkie wciśnięcie puzona do siebie i seriami... seriami... ;-)Cytat:
No mi z 1D zakres 100-400 zrobił się jeszcze lepszy, wręcz idealny do wszelkich form spottingu. Ostatnio na lotnisku chwytałem 737/A320 na styk z odległości kilkudziesięciu metrów.Cytat:
Nie wiem dlaczego ale coś mnie strasznie w oczy razi !! :shock: :wink:Cytat:
Zamieszczone przez muflon
Czy mamy szansę na umieszczonego gdzieś Fullsize-a ?? ;) bo jakoś to skalowanie mi szkodzi :):mrgreen:
CZAPKI Z GŁÓW PANOWIE !! .. chylę czoła ...
bez komentarza. jest zbędny po obejrzeniu zdjęcia # 2. brawo.
Fullsize: http://isdc.unige.ch/~muflon/misc/f16-sion.jpg :-D