BeatX to inaczej spytam, od czego zaczynałeś? :) tylko pomińmy ten etap gdzie miałeś body na paskach i an szyi ;)
jak było potem jakieś inne szelki czy coś czy od razu ten zestaw od lowepro + do tego sakwy?
Wersja do druku
BeatX to inaczej spytam, od czego zaczynałeś? :) tylko pomińmy ten etap gdzie miałeś body na paskach i an szyi ;)
jak było potem jakieś inne szelki czy coś czy od razu ten zestaw od lowepro + do tego sakwy?
no troche jest, bo musisz co zmiana szkla to wracac sie do plecaka.
idac po szklo, to jestes tak jakby na chwile "out" jezeli chodzi o pilnowanie rejestrowania wydarzenia.
oczywiscie, zawsze podczas drogi po obiektyw mozesz sie szybko cofnac i pstryknac /jezeli cos sie wydarzylo/, po czym wznowic spacer do torby - ale po co?
trzymanie obiektywow w torbie fotograficznej postawionej gdzies tam = wiecej chodzenia, mala uniwersalnosc.
rozwiazanie jakie proponujesz imho to dobra opcja pracujac na dwa body :) wtedy glowna szkla zawsze przy sobie, a po dodatki raz na jakis czas spacerek do torby.
.Irwusek zaczynalem od pasa na obiektywy lowepro + sakwy na obiektywy, tez lowepro
tak latałem przez 3 lata, ale teraz na czwarty rok pstrykania slubow, olalem wyglad na rzecz wygody i sprawilem sobie b. wygodne buty (kosztem zmniejszenia poziomu "wyjsciowego look") ;) no i szelki + pasek.
wygoda i komfort bez porownania.
Z praktyki powiem, że to nie jest najszczęśliwsze rozwiązanie.
Chcemy sfotografować / sfilmować parę młodą z rodzicami/gościmi w tle - a tutaj w pierwszej ławce widziałem już nieraz plecaki, torby, statywy, lampy, kurtki fotografa/kamerzysty - nie wygląda to najładniej w kościele.
Jeżeli już zostawiać sprzęt to w nawie bocznej - tak aby nie był uwieczniany przez fotografa/kamerzystę.
Pracuje tak od lat ale dzieki za troske. Ja poobwieszanych panow fotografow tez sie naogladalem i uwierz mi wygladaja duzo gorzej jak plecak na lawce :)
nie nie, nie rozumiesz :)
ja nie mowie kto jak wyglada, tylko komu wygodnej (mniej latania po obiektywy) i poniekąd poręczniej
Panowie ja tylko spytałem się kto i czego używa jak praktykuje ;)
Na zlecenie do kościoła to sprzęt bierzecie w Torbie/Plecaku ?czy tylko 2x body + 2 szkła