Odp: Używki Canon 5dmk2 ile wg. was warte ?
Cytat:
Zamieszczone przez
YaneC
Tak obserwuję i czytam Twoje wypowiedzi, kurczeblade i odnoszę wrażenie, że chcesz SKUTECZNIE odwieść od zakupu potencjalnych zainteresowanych 5DMKII.
Zrozum jedno - każdy przedmiot jest tyle wart ile ktoś za niego płaci.
Takie bicie piany przez kilka stron tego wątku i nic z tego nie wynika...
He? To sobie dopisałeś. Temat założyłem bo miałem zamiar kupić to body- używane, ale ceny używanych skutecznie odstraszały mnie (dlatego powstał ten temat) ale już dylemat rozwiązałem zupełnie inaczej, przeniosłem zabawki do Nikona, zostawiając sobie 50D :) więc dlaczego miałbym kogoś odwieść ? Rzucam tylko linkami, gdzie są dobre okazje :) - może ktoś skorzysta, i zapomni o kupowaniu 3letnich używanych gratów, za kolosalne pieniądze :)
Cytat:
Zamieszczone przez
kurczeblade
Rzucam tylko linkami, gdzie są dobre okazje :) - może ktoś skorzysta, i zapomni o kupowaniu 3letnich używanych gratów, za kolosalne pieniądze :)
Nie każdy 3 letni sprzęt to grat. Cukierki też się zdarzają i to czesto, a jak wiadomo to co dobre to się ceni więc nie widzę problemu. Przekro mi ale założyłeś kupić sobie aparat za zbyt niską cenę i jesteś zły na wszystkich sprzedających, że nikt nie chce Ci sprzedać tak tanio. Życze powodzenia u Nikona bo będzie Ci potrzebne jeśli nie zmienisz swojej polityki cenowej.
Cytat:
Zamieszczone przez
YaneC
Tak obserwuję i czytam Twoje wypowiedzi, kurczeblade i odnoszę wrażenie, że chcesz SKUTECZNIE odwieść od zakupu potencjalnych zainteresowanych 5DMKII.
Zrozum jedno - każdy przedmiot jest tyle wart ile ktoś za niego płaci.
Takie bicie piany przez kilka stron tego wątku i nic z tego nie wynika...
ale kolega kurczeblade chyba nie zrobił nic złego zakładając taki właśnie wątek. chciał poznać opinie innych na temat cen używanych aparatów.
sam śledzę ten wątek i odnoszę wrażenie, że ten wątek nie leży wszystkim sprzedającym canony 5d MKII (używki) ....
wątek bardzo pożyteczny i może nie jednemu się przyda podczas podejmowania decyzji o zakupie kilkuletniej używki bez gwarancji z kilku tysięcznym przebiegiem
za 4900 zł czy nowym aparatem za 6299zł .... ;-)
jeszcze tylko dodam : nie, nie handluje nowym sprzętem :-)
pozdrawiam
Paweł
Cytat:
Zamieszczone przez
horak
Nie każdy 3 letni sprzęt to grat. Cukierki też się zdarzają i to czesto, a jak wiadomo to co dobre to się ceni więc nie widzę problemu. Przekro mi ale założyłeś kupić sobie aparat za zbyt niską cenę i jesteś zły na wszystkich sprzedających, że nikt nie chce Ci sprzedać tak tanio. Życze powodzenia u Nikona bo będzie Ci potrzebne jeśli nie zmienisz swojej polityki cenowej.
Chyba sobie żartujesz, albo sam jesteś z tych co chcą sprzedać 5dmk2 i nie możesz się pogodzić z faktem że cena za nowego bardzo spadła i ciężko znaleźć naiwniaka który kupi używane body za niewiele mniej niż nowe teraz w sklepach :)
Przecież pisałem wyraźnie, są perełki w dobrej cenie, nawet wstawiałem linki używanych atrakcyjnych ofert. Jeśli chciałbym kupić to tak bym zrobił, bo znalazło się dużo w odpowiedniej cenie - ale zmieniłem zdanie zakupiłem zupełnie coś innego, poczekałem około 2 miesięcy, odłożyłem, pożyczyłem, trochę nadgodzin w pracy i mam nowy sprzęcior, mam gwarancje, pachnie nowością i zadowolony jestem niesamowicie że jednak powstrzymałem się od kupienia używanego :)
Odnosiłem się do ofert gdzie -NA PRZYKŁAD- ktoś wystawia 3letni aparat z przebiegiem ok. 50-80tyś. za 5.000zł albo i więcej. dla mnie to 1/3 - 1/2 zużytego sprzętu i absurdalne jest płacenie za coś takiego komuś tyle, skoro w sklepie nie dużo drożej. :)
tyle...
Wyczytałem kilka stron wcześniej że można nabyć aparat w Norwegi w dość dobrej cenie, mam osobę która może mi go kupić na miejscu i wysłać paczkę do PL.
Ale teraz pytanie, opodatkowanie przez urząd celny - CŁO i Vat będzie naliczone czy nie?
Canon EOS 5D Mark II Hus
Cytat:
Zamieszczone przez
Groovebass
Wyczytałem kilka stron wcześniej że można nabyć aparat w Norwegi w dość dobrej cenie, mam osobę która może mi go kupić na miejscu i wysłać paczkę do PL.
Ale teraz pytanie, opodatkowanie przez urząd celny -
CŁO i Vat będzie naliczone czy nie?
Canon EOS 5D Mark II Hus
Vat powinno się dać odzyskać ale cło raczej trzeba zapłacić...
Cytat:
Zamieszczone przez
szambonur
Vat powinno się dać odzyskać ale cło raczej trzeba zapłacić...
a kto powiedział że musisz płacić to cło :) kto będzie wiedział ...
Namawiasz do łamania prawa?
Cytat:
Zasady Forum
Wypowiedzi na Forum należy konstruować z zachowaniem ogólnie przyjętych zasad dobrego wychowania. Naruszenia nie będą tolerowane. Nie zezwala się na publikowanie materiałów (linki, zdjęcia, treści) o treści wulgarnej, sprzecznej z prawem lub mogące wywoływać spory, polemiki , działania, na tle religijnym, politycznym czy światopoglądowym.
;)
Dokładnie, a tego tu bardzo nie lubimy :roll:.
A ja myślałem, że kurczeblade w tym wątku powiedział już wszystko...