tak
czemu to dziwne?
oczywiście nie przez wbudowany YN603 tylko przez podpięte YN622
Wersja do druku
tak
czemu to dziwne?
oczywiście nie przez wbudowany YN603 tylko przez podpięte YN622
a ma ona inne styki, poza trigerem? Ja mialem wprawdzie 560I, ale nie byl tam tylko jeden styk.
nie znam się na stykach :(
Aaaaa no to wszystko jasne =) trzeba zmienić lampe =d
Tak na szybko:
- druga kurtyna działa ;)
- w trybach manualnych zmiany są on-line, znaczy zmieniasz na pilocie moc lub zoom (również w ettl) w tej samej chwili zmieniają się ustawienia w lampie (używam lamp YN568 EX II w zwykłym 622 zmiana następowała po wciśnięciu OK na kółku w aparacie bądź po synchronizacji wciskając do połowy spust migawki).
- mniejszy strit drabinki, bardziej wcelowali, i jest chyba bardziej wyraźna, ma ostrzejsze kreski
- pilot wyzwalacza działa, trzeba tylko w c.fn (pozycja c.fn nr.2 w pilocie) przestawić na ON bo defoltowo jest na off
- Porównując walki z przedstawianiem w menu teraz to jest dopiero TO.
Oczywiście można zupgrejdowac soft, dzięki gniazdku mini USB. Mój ma 1.03.
A więcej wyjeździe w praniu, porównując do std 622 to 2 kurtyna, wyzwalacz czy lepsza drabinka... i oczywiście szeroko pojętą ergonomia.
Wybaczcie za mało profesjonalne porównanie wszak ja tylko amator jestem.
Wyzwalacz ma niestety sekundowe opóźnienie (sorki ze post pod postem)
Ma sekundowego laga, czyli uściślając wciskamy test na starym 622, czekamy ca. sekundę w tym momencie mimo, że obiektyw przełączony jest w manual to aparat "stara" się pewnie ustawić ostrość, potwierdza pipkiem i wyzwala migawke. Gdy jest na AF ustwia ostrość i wyzwala migawke. Jakby ten lag był zrobiony aby aparat ustawił ostrość.
Ale fajne to, trochę to wyręcza asystenta, biegasz z lampą i wyzwalasz aparat bo lampa błyska, pozostaje kwestia ustawień i podglądu ;)
Jest ściśle? ;)
Czy stara 430EX będzie w pełni działać z YN-622C-TX?