223 jest bardzo sugestywne i zatrzymuje wzrok. Jednak byłoby chyba jeszcze lepsze, gdyby zblizyc się bardziej do osi prostopadłej ze ścianą.
Wersja do druku
223 jest bardzo sugestywne i zatrzymuje wzrok. Jednak byłoby chyba jeszcze lepsze, gdyby zblizyc się bardziej do osi prostopadłej ze ścianą.
Max, mam do Ciebie pytanie. Pisałeś że byłeś już w Ziemi Świętej kilka razy - dokładnie ile? I czy zdjęcia które prezentujesz od jakiegoś czasu są tylko z ostatniej wyprawy? Jeśli tak, czy masz jakieś z poprzednich?
Pozdrawiam :-)
wiesz co ten na 227 ma zawinięte na ręce?
228 jak dla mnie zbyt centralne i trochę przeszkadzają te krzesełka w tle
Przeglądam Twoje zdjęcia i takie nasuwają mi się refleksje :
1. Najbardziej podobają mi się portrety chociaż ...
- czasami są za płaskie i mają ( chyba ) zbyt małą GO
- ale wiem z własnego doświadczenia, że nie jest łatwo portretować obcych ludzi
2. Bardzo dobra jest cała seria modłów a podejrzewam, że tam jest bardzo trudno pozostać niezauważonym.
3. Najmniej podobają mi się krajobrazy ale...
- to wynika prawdopodobnie z nadmiernego bogactwa form
- a być może z nietypowego i trochę mało plastycznego światła
Nie mniej zazdroszczę wycieczki, emocji i doznań fotograficznych.
Czasami oko widzi znacznie ciekawiej niż matryca.
jacek_73 - bylem 3 razy (szerzej na Bliskim Wschodzie) - pierwszy raz 14 lat temu, nastepny raz byl w 2002 - zdjecia z tamtych wypraw robione analogiem na kliszy (z pierwszego pobytu jeszcze Zenithem TTL :-))- trudno mi bedzie pokazac.....
Dzieki, Waldek za opinie ale i sugestie takze. Pozdrawiam.
Pytałem z ciekawości - jak da radę pokazać te poprzednie to się nie wstydź :-) Piszę, bo wydaje mi się (graniczące z pewnością), iż przekroczyłeś próg, gdzie zdjęcia to tylko ładne obrazki kuszące przede wszystkim atrakcyjnością miejsca. Te z ostatniej wyprawy są bardzo dobre. Moje zdanie co prawda to nie jest żadne HOHO, ale parę fotek w życiu już widziałem :roll:
jacek_73 - dzieki.
najeli - wow, przeoczylem Twoj wpis (az trudno uwierzyc..) - to co zawiniete na rece to tefilin - to rzemienie z pudeleczkami zawierajacymi pergamin z wersami Tory - znajdziesz duzo w sieci, nie chce sie rozpisywac..........