MMM - świetna robota!!! Program (demo) dużo lepszy do HDR niż często polecany Photomatix. Tam nigdy do końca nie wiadomo co wyjdzie, a tutaj wszystko jest 'realtime'. Jak tylko wypuścisz pełną wersję to poważnie się nad nią zastanowię :)
Wersja do druku
MMM - świetna robota!!! Program (demo) dużo lepszy do HDR niż często polecany Photomatix. Tam nigdy do końca nie wiadomo co wyjdzie, a tutaj wszystko jest 'realtime'. Jak tylko wypuścisz pełną wersję to poważnie się nad nią zastanowię :)
HDR to będzie za pare dni bo właśnie zabieram się do tego :-)
Tymczasem wrzuciłem nową wersję. Są dwie nowe rzeczy:
- suwak koloru (nasycenie YUV)
- suwak "Tone Curve". Dzięki niemu można bardzo ładnie zmniejszyć dramatyczność efektu. Ustawienie na 100% daje taki efekt jak uzyskamy poprzednimi wersjami bez tego suwaka.
Parametry te same co ostatnio ale dodatkowo tone curve na 50%.
http://www.canon-board.info/showpost...&postcount=253
Pięknie....'download the latest version' działa bez najmniejszego problemu :)
Bluźnisz Lulu... nie lubię HDRów bo tyle mają wspólnego z rzeczywistością co ja z gwiazdami... pozbawiają zdjęcie świateł na rzecz plastikowej rozpiętości tonalnej, ale wystarczy poznać trochę Photomatixa żeby nauczyć się kontrolować efekty... nie wystarczy go mieć
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
:))))))))))))))))))))))))))))))))...no toś dowalił teraz:))))))))
ha...odczytałem to jako żart... i się pouśmiechałem:)))
Adso, nie mówię, że HDRy są jakieś wow super wypas tylko czasami można uzyskać ciekawe efekty, które pasują do konkretnego ujęcia. Ty lubisz jak jest dobre światełko, ok, ja też bo to właśnie światło tworzy prawdziwą fotografię, ale jestem też z tych, którzy lubią pobawić się ze zdjęciem w różnych programach ( i przeważnie później wywalić je do kosza :D )
Nowa ikonka programu :-D
Wrzuciłem trochę nowych rzeczy, miedzy innymi:
- przetwarzanie 16 bit
- odszumianie koloru, korekcja gamma
Odszumianie działa rewelacyjnie, można nawet przy okazji bardzo ładnie naprawić zmasakrowane kompresją jpg. Przy używaniu wygładzania i odszumiania da się uzyskać bardzo dobre jakościowo efekty z jednej tylko klatki. Następny update to już będzie z możliwością składania HDRa.
Coś mi się zdaje, że jak powstanie wersja finalna z obróbką w pełnej rozdzielczości (np. efektu finalnego przed zapisem) to potencjalnych nabywców będzie sporo :)
Rewelacyjna robota :D