Witam, ja także się wybieram na kurs w Wawie.
Pozdrawiam
Wersja do druku
Witam, ja także się wybieram na kurs w Wawie.
Pozdrawiam
czy ktoś wie czy we Wrocławiu będzie coś takiego organizowane??
To chyba będzie tłok niezły :)
Witam wszystkich czytających!! W Bielsku-Białej kurs taki właśnie jest w trakcie, tzn. 25-26.03 odbyły sie dwa spotkania 2,5 godzinne... a 28.03 ma odbyć się zaliczenie!! ... Przez 5 godzin wykładów nie padło słowo fotograf, aparat, kamera... za to dokładnie wiemy co to liturgia i prezbiterium... na koniec rozdano nam "Wskazania Komisji..." i po kursie. Jutro zaliczenie! Cena kursu 60zł (na rachunek nie macie co liczyć, hi hi), do tego 1 fotka i opinia z parafii.... aha... i mała ciekawostka: w Bielsku... nie jesteś katolikiem - nie będziesz mógł brać udziału w kursie i nie możesz focić w katolickich kościołach... Pozdrawiam!
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
....i chciałam jeszcze dodać, że legitymacja nasza jest ważna do 31.12.2010r. Potem należy ją przedłużyć...uwaga!!! bezpłatnie.....
Ciekawe informacje :) Jakoś nie przypuszczałem, że do focenia w kościele trzeba mieć zgodę. Nieraz poszedłem zrobić zdjecie szopki, czy choćby na ślubie siostry kilka osób ciągle blyskało flashami. W takiej sytuacji ciężko żeby ludzie nie robili zdjęć, wiadomo to pamiątka. Ale już co innego robienie zdjęć podczas mszy i tu się zgodzę, że przydaje się takie zezwolenie. Jak będzie w Krakowie taki kurs to niewykluczone, że się przejdę :)
Ło jej jakie znowu zaliczenie :mrgreen: koniecznie opisz o co pytają na takim zaliczeniu bo jestem niezmiernie ciekawy ?
Mam nadzieje że będą to pytania dotyczące zachowania w kościele podczas fotografowania a nie dotyczące znajomości jedynie słusznej wiary.
Pozdrawiam
No i po kursie...i po zaliczeniu... jak było??? świetnie.... było tylko jedno pytanko.... data urodzenia?... i po wszystkim... legitymacja jest w formie paszportu... ma dokładnie takie wymiary i miejsce do przedłużania jej ważności...Teraz można spokojnie focić...pozdrawiam:lol:
Panowie tak czytam sobie ten temat i mam pytanie kiedy taki kurs w Lublinie??
A propo's tych legitymacji: Ciekawostką jest to, że wydana w jednym mieście nie koniecznie musi działać w innej diecezji. Spotkałem sie z tym problemem na szczeście lokalny xiądz był wyrozumiały i nie robil problemów. Konkretnie mam leg. wydaną w Krakowie a w Tarnowskim już nie działa.:(
Dziwne to takie wszystko... Na ostatnim kursie w Katowicach byli ludzi z dość odległych stron bo nawet z Poznania... nie wiem czy u nich nie ma tych kursów ale byli, zależało im i wystarcza im to do pracy w ich rejonie...
Dziwne jest też to, że wypisujecie, że tą legitymacje macie na rok, 5 czy więcej, co rok musicie płacić, był jakiś egzamin na koniec kursu, był on płatny z góry...
A w kurii katowickiej nie dosyć, że bez egzaminu, 2 dni 1,5h wykładów to jeszcze za darmo (wolne datki) i dożywotnio, a było nas ok. 250 osób :D Dlatego wielkie graty dla mojej archidiecezji :)