dałęm ciała i w mijscu gdzie trzeba wybrać kraj , to zamiast Polski wybrałem Portugalię, i zarejestrowałem , ale jeszcze pocztą nie wysłałem, czy porawiać i rejestrować jeszcze raz czy zostawić jak jest a kasa i tak przyjdzie?
Wersja do druku
dałęm ciała i w mijscu gdzie trzeba wybrać kraj , to zamiast Polski wybrałem Portugalię, i zarejestrowałem , ale jeszcze pocztą nie wysłałem, czy porawiać i rejestrować jeszcze raz czy zostawić jak jest a kasa i tak przyjdzie?
To ja mam pytanie z innej beczki. Kupował ktoś produkt na swoją firmę? Chodzi mi jak traktujecie przychód na konto - no bo wtedy firmowe - z tytułu zwrotu kasy otrzymanej od canona? Trzeba to jakoś księgować?
No cóż, jest to przychód w końcu. Więc zaksięgować by wypadało.
Niestety, nasi kochani ustawodawcy nie przewidzieli takiej instytucji jak cash-back, więc nie można wykluczyć jakiś radosnych "twórczości" jeśli chodzi o klasyfikację do podatku VAT... jak mi zwrócą to będę się musiał z tym zmierzyć :)
A ja sprzęt kupiłem na fakturę (na firmę), a dane do przelewu podałem prywatne. Zwrot przyszedł bezproblemowo,a ja mam spokój z księgowaniem:)
Tak Ci się tylko wydaje ;)
no to mija miesiąc od zakupu w cash back i trzy tygodnie od majlowego potwierdzenia zgłoszenia, kaski nie widać na razie
ja nawet jeszcze maila nie dostalem ale moze niecale 2 tygodnie od wyslania to jeszcze za wszesnie dla Canona :|
Jak tak sobie poczytałem to zastanawiam się czy koperty przez okno nie wyrzucić, procedura jak przy wprowadzaniu kodu do wyrzutni rakiet balistycznych. Ale i tak forumowy chirurg był najlepszy ;) bez urazy.
Pozdrawiam!!!
A jesli kupilem produkt w hong kongu i mam na niego paragon, to tez moge sie starac o cash back?
A czy Hong Kong jest wymieniony wśród państw objętych promocją?
Bo moim zdanim nie.