pytanie troszkę obok jak policzyć amortyzację takiej prostej drukarki, przy założeniu, że będę drukował 50% zdjęć a4 i 50% jakichś nieskomplikowanych prezentacji, wykresów?
10tyś arkuszy to jest realne czy przesadziłem?
Wersja do druku
pytanie troszkę obok jak policzyć amortyzację takiej prostej drukarki, przy założeniu, że będę drukował 50% zdjęć a4 i 50% jakichś nieskomplikowanych prezentacji, wykresów?
10tyś arkuszy to jest realne czy przesadziłem?
uuuu, a dla tych wyższych modeli, powiedzmy takie epsonki kosztujące pod 2tyś?
trudno, wysyłam brata po r285, 280zl to nie jakiś kosmiczny pieniądz a może się okaże że drukarka mi się spodoba i się sprawdzi
Witam ,czy ma ktoś i czy może coś powiedzieć na temat jakości wydruków z
CANON IP6220D ,do tej pory posiadam HP Deskjet F2200 i nie polecam nikomu,ile papieru,tuszu i nerwów wyrzuciłem to szkoda słów
Do tej pory używałem HP8250. Teraz zmieniłem na Canona MP630. Brakowało mi możliwości wydruku na płytach , i tak:
Skaner- bardzo szybki o całkiem dobrej jakości
Drukarka- cicha, szybka. Jakość wydruku bardzo dobra, ale na papierach Canona. Gorzej radzi sobie z innymi papierami ( pod tym względem HP radziło sobie o wiele lepiej). Mimo że to tylko 5 tuszy to wielkość kropli robi swoje i z jakości wydrukowanych zdjęć jestem bardzo zadowolony. Tusze trochę drogie, :( a że jest na gwarancji wole nie wkładać zamienników. Ten problem dotyczy jednak wszystkich współczesnych drukarek ,każdej firmy . Generalnie polecam Canona
Do tych "innych" papierów trzeba zrobić profile. Niektóre (te lepsze) mają profile generyczne dostępne na stronach producenta papieru.
Generyczny profil to nie to samo co taki "zrobiony" ale i tak lepiej niż używanie profilu od papieru Canona - a to właśnie robisz drukując na tych "innych" papierach.
Zgadzam się z tobą Janusz. Stwierdziłem tylko fakt. Drukarka HP 8250 ma skaner powierzchni papieru i dostosowuje się do innych papierów. ( Oczywiście i tak najlepiej sprawowała się na papierach HP :lol: )
używam R285 od paru miesięcy - choć niezbyt intensywnie. Moim skromnym zdaniem daje lepsze wyniki niż przeciętny niezły lab.
Papiery i tusz zamawiam przez sklep online Epsona, do którego prowadzi Cie
oprogramowanie drukarki, gdy zabraknie tuszu. Ceny lepsze niz u mojego lokalnego dystrybutora Epsona no i czesto sa promocje. Ostatnio gdy zamawialem tusz dolozyli papier A4 Premium Glossy :)
A i przesylka z tego sklepu idzie kurierem z Niemiec ~3 dni i jest darmowa :)