własnie nie podoba mi sie obróbka ten ala hdr tak ich postarzał a pannie młodej wyszly wszystkie piegi itp no brzydko, mam nadzieje ze dla odbitek nie obrabiasz ich az tak mocno
Wersja do druku
własnie nie podoba mi sie obróbka ten ala hdr tak ich postarzał a pannie młodej wyszly wszystkie piegi itp no brzydko, mam nadzieje ze dla odbitek nie obrabiasz ich az tak mocno
Czytałeś mój ostatni post ?
@Cichy
Jak obrabiasz zdjecia? Nie sadzisz, ze ciut za kontrastowo i gubisz wszystkie niuanse swiatlo-cieni? Zwrocilem uwage na wlosach i innych ciemniejszych lub jasniejszych partiach zdjec. To sa poprostu pozlewane plamy, zero szczegolu, ale fakt do bolu ostre :) To jest zdanie subiektywne, ale ja tak nie lubie.
Generalnie z obróbka slubnych nie nalezy przesadzać, młodzi wola jednak naturalnie wyglądające zdjęcia, a zbyt mocny kontrast na papierze jeszzce bardziej sie uwydatnia. Choć mi akurat wczesniejsza obróbka Cichego sie podoba, zdjęcia również ;)
zgadza się nie przepadam za taką kolorystyką , druga wersja już o niebo lepsza,
chociaż moim zdaniem jeszcze zbyt kontrastowe..ale to moje zdanie i nie wszyscy muszą podzielać moją opnię chociaż w tym przypadku chyba nie mają wyjscia:-)
EIZO ... i zapomnisz o problemach koloru, wyświetlania matryc. Tylka ta cena trochę zabija ... :) Ja największe "sensacje" przechodziłem po przejściu z CRT wysłużonego (Trinitrona) na LCD. Wiele rzeczy wyglądało zupełnie inaczej - a to za ciemno, to za jasno itp.
Byłem niedawno w Media i było tam z 50 matryc LCD i jedna Eizo. Poprosiłem aby ustawić na wszystkich ten sam obraz kontrolny np. biały i wszystko było jasne, który świeci najlepiej :)
Zapraszam do obejrzenia zdjęć z Nowego Jorku.
http://www.kubacichocki.pl/galerie/nyc/album/index.html
naked cowboy....świetne foty
Gratuluję wyjazdu ,wrażeń ... i bardzo udanych zdjęć oddających bardzo dobrze jakim zjawiskiem jest New York City :?: