Dokładnie, a najlepsze zdjęcia portretowe jakie widziałem zostały zrobione przez gościa używającego 6D z założą Sigmą 50 art.
Wersja do druku
Niemożliwe 6d nie zrbisz dobrych zdjęć i do tego z Sigma, wiem bo sam mam dwie 6d i 3 obiektywy z serii Art :)
Wiesz co, trzeba to wprost powiedzieć, powinieneś się zachować fair !
Skoro wiesz że te testy z DxO są naprawdę g... warte, ewentualnie przeznaczone dla czerpiących wiedzę o technologiach z pism kolorowych typu chip czy inny digital camera.
Powinieneś o tym napisać do :
a.
Działów Rozwoju firm (np. Nikon, Samasung, Nasa,Sigma, ...) które zlecają testy DxO i gdzie na podstawie ich wyników specjaliści (np. od konstrukcji optyki) podejmują decyzje projektowe
Customers | www.dxo.com
b.
redaktorów czasopism specjalistycznych o światowym zasięgu/renomie które prezentują czytelnikom wyniki testów DxO jako autorytatywne.
Partners | www.dxo.com
oczywiście powołując się na swój dorobek, kompetencje, zdobyte doświadczenie w tworzeniu i korzystaniu z norm światowych w testowaniu sprzętu optycznego.
Uważam, że powinieneś to zrobić
jp
Co oznacza, ze sprzet ma drugorzedne znaczenie.
O wlasnie. Sprzet kupujemy pod swoje potrzeby/odczucia, a nie tabelki i testy.
W przyszłości np. parametr liczby kl/sek kiedyś zniknie, w momencie kiedy z krótkiego filmu będzie można wyjąć pojedynczą klatkę, która będzie jakości obecnych zdjęć. Chyba to kwestia czasu.
--- Kolejny post ---
Znowu na nie (w 50%). Testy i tabelki są dla jednych zaletą, dla innych nie mają znaczenia 8-)
Nie oszukujemy się, sprzęt to głównie kupujemy taki na jaki nas stać :). Reszta to dorabianie sobie różnych teorii najczęściej.
Ciekaw jestem ile osób wybrałoby 6d, gdyby mogli kupić 1dx2 w tej samej cenie i ile osób zwróciłoby wtedy uwagę na klockowatosc tego body i fakt, że nie potrzebuje większości jego funkcji.