Odp: [Leon007] Galeria konwersacyjna
Cytat:
Zamieszczone przez
mazeno
"uskoki" to zwykla erozja, a nie tektonika. no i gankowy jest mikry ino blizej, ma jakies 30m, a gerlachowski spory, ok.100m do przeleczy tetmajera.
No jasne, że nie trzęsienie ziemi, ale z różnych moich czytań wiem, że podobna erozja świadczy o podobnej geologii - jakiś fałd czy coś. Ale to moje przemądzrzałe gdybanie. W Tatrach Zachodnich jest taka linia: przełęcze Bobrowiecka, Iwaniacka i Twoja ulubiona Tomanowa. To już na 100%, bo w jakiejś książce to wyczytałem. Specjalnie nawet robiłem zdjęcie z Bobrowieckiej.
Takie ciekawostki dla kozic i świstaków. ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
mazeno
a ten tlumek to juz niepotrzebnie wrzuciles, a fuj :mrgreen:
Łyżka miodu w beczce dziegciu czy jakoś tak. ;)
no ze mnie tez tam zaden geolog.
tyle, ze umiem zauwazyc na sciezce lusterko tektoniczne, zeby na nim nie wyrznac kozla :mrgreen:
Czyli chcesz powiedzieć, że nie wszedłeś na Rysy?:lol: tj wypełniłeś je w 99,9% :p
Pazia królowej też niedawno spotkałem w górach. Piękny motyl, zupełnie inny i większy od cytrynków.
Cytat:
Zamieszczone przez
mystek
Czyli chcesz powiedzieć, że nie wszedłeś na Rysy?:lol: tj wypełniłeś je w 99,9% :p
Bo ja jakiś dziwny jestem. Nie ciągnęło mnie, żeby poczuć tę atmosferę Tatr.
Ale żebyś się nie martwił, byłem już na wyższej górze niż Rysy. ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
mystek
Pazia królowej też niedawno spotkałem w górach. Piękny motyl, zupełnie inny i większy od cytrynków.
A mój koło domu na koniczynce siedział.
4 załącznik(ów)
Wiejskie krajobrazy - czarnobiałe i w kolorze
nr 160
Załącznik 17837
nr 161
Załącznik 17838
Wiejskie kwiatki - tylko w kolorze
nr 162
Załącznik 17839
nr 163
Załącznik 17840
2 załącznik(ów)
Na Słońcu pojawiła się plama, a właściwie grupa plam o oznaczeniu AR3780. W niej jest największa, jak do tej pory, plama aktualnego cyklu słonecznego.
nr 164
Załącznik 17923
A tu zbliżenie 100% z mojego zestawu. To niebieskawe kółeczko to słynne zdjęcie Ziemi z Apolla 17, przeskalowane do właściwej wielkości.
nr 164a
Załącznik 17924
Taka dzisiejsza ciekawostka.
2 załącznik(ów)
Morze wczoraj.
nr 165
Załącznik 17933
nr 166
Załącznik 17934
Brakuje sztafaża :lol:, ale i tak ładne...
1 załącznik(ów)
Dziękuję.
Według meteo wczoraj wiało siódemką w porywach do dziewiątki. Miałem nawet w torbie dłuższy obiektyw, żeby zrobić portret jakiemuś bałwanowi, ale bałem się piachu i nie założyłem.
Wszystkie sztafaże zmyło oprócz jednego brzydkiego, betonowego kloca. W węższych miejscach fale dochodziły do wydm. Dlatego tylko pseudosztafaż w postaci odbitych chmurek. :|
--- Kolejny post ---
Betonowy sztafaż nr 167.
Załącznik 17936
3 załącznik(ów)
Świstaki z Piątki. Zdjęcia robione w sierpniu 2015.
nr 168
Załącznik 17938
nr 169
Załącznik 17939
nr 170
Załącznik 17940