domke ? crumpler ? z tym że te trochę biją po kieszeni.
na allegro bywały fajne torby mekko - akurat na body ze szkłem + 2 szkła i lampa mniej więcej (cena w granicach 150-170 zł)
Wersja do druku
domke ? crumpler ? z tym że te trochę biją po kieszeni.
na allegro bywały fajne torby mekko - akurat na body ze szkłem + 2 szkła i lampa mniej więcej (cena w granicach 150-170 zł)
albo Lowepro Classified... tylko że ta już kosztuje fortunę :/
Aha czyli co do uchwytów to chyba ta powinna być lepsza http://www.allegro.pl/item897396658_...per_torba.html ma tych pasków więcej i samych mocowań też. A może coś podobnego w podobnej cenie?
airhead bardzo podobnie jak domke
http://www.skapiec.pl/site/cat/67/comp/436221
Podepnę się pod temat z pytaniem do użytkowników plecaków. Noszę się z zamiarem zmiany torby na plecak jako zdecydowanie dla mnie wygodniejszy. Ponieważ jednak spora część moich wędrówek przypada na miasta, obawiam się, że wyposażenie plecaka łatwiej może paść łupem złodziejaszków. Czy te obawy są słuszne? Łatwy dostęp do sprzętu to rzecz ważna, ale w tym wypadku mam wątpliwości ;). Torbę jednak łatwiej kontrolować. Co o tym myślicie?
Volatile torba bardziej sie rzuca w oczy ( od razu widać co jest w środku bo jest charakterystyczna ). Plecak polecam Naneu Alfa ( wcześniej miałem Slingshot i Mekko ) i ten najmniej sie rzuca w oczy a do tego ma dostep do sprzetu od strony pleców wiec jest utrudiony dla złodzieja.
Volatile Poczytaj jeszcze ten wątek dokładniej. Dyskutowane były tu plecaki Lowepro, Naneu (wspomniane modele Alpha) czy Crumpler z dostępem do sprzętu od strony pleców, co powinno spełniać Twoje wymagania.
Przyznam, że obszerność wątku obudziła we mnie lenia ;). Dzięki za podpowiedź
Cóż, ciężko mi wertować ponad 250 stron, ale nie znalazłem nigdy informacji o sakwie crumplera jimmy bo. A więc używam od kilku miesięcy i jestem bardzo zadowolony. Mam wersje 600 i pomimo iż zarzuca się jej małą pojemność, mi udaje się tam wepchać (i zamknąć oczywiście) 40d+70-300+550ex+mały obiektyw rozmiaru 50mm lub kita-idealny zestaw na spacery. Oczywiście konkurencje bije designem co jest miłym dodatkiem.
Posiadam również plecak "półfotograficzny" tej firmy i jestem również zadowolony.