Jak działa nowa piątka z EF 70-200 4L IS?
Wersja do druku
Jak działa nowa piątka z EF 70-200 4L IS?
Mam SD 32 GB SanDiska 95MB/s oraz CF 32 GB, też SanDiska, 60 GB/s. CF jest zdecydowanie szybszy.
Bardzo dobrze ;) Nie bardzo wiem o co pytasz, ale nic złego na pewno nie zauważyłem. Z nowym AF ten obiektyw u mnie trochę odżył porównując do MK I oraz MK II.
dzięki za info - właśnie o takie stwierdzenie mi chodziło.
Powiem więcej, trzeba uważać na karty. W ostatni weekend na ślubie, po serii zdjęć wlaczylem podgląd, zapomniałem jednak że przerzucilem na SD SanDisk 95MB/s wiec zdjęcia ciągle się zapisywaly. Potem w domu okazało się że dwa z tych plików są uszkodzone. Na CF 60MB/s po wykonaniu serii mogę od razu podgladac zdjęcie.
jako uzytkownik konkurencyjnego systemu musze powiedziec, ze to jest jak dla mnie nieco dziwne, bo faktycznie wg tego co czytam tutaj
Rob Galbraith DPI: Canon EOS 5D Mark III
SD 95mb/sek ma realny transfer na poziomie 20mb/sek w aparacie (!!!) - a cf 60 - okolo 50 mb/sek
tymczasem z kolei w d800 - oba typy kart wyciagaja podobne predkosci czyli ok 45 mb/sek - dzieki temu np. w cenie cf 60mb/sek 32gb
mozna kupic sd 64gb 95mb/sek
tu pomiary dla d800
http://robgalbraith.com/bins/camera_...cid=6007-12451
moze walniety port SD ??
Nie dziw się Canon pewnie zaoszczędził 20gr na jakimś układzie i dlatego tak jest :)
Canon EOS 5D Mark III Firmware adds HDMI & AF Upgrades Ť Canon Rumors
Wszystko ładnie pięknie tylko dlaczego w kwietniu. Za 2-3 miechy okaże się że jeszcze coś więcej lub mniej będzie w puszkach:P