A co to znaczy ' przynajmniej wyregulowac' do profilu pracy?
Wersja do druku
powiem Ci tak:
nie chcę tutaj specjalnie słodzić Panu Tomaszowi, bo zaraz ktoś powie że z rodziny jestem albo coś w tym stylu, ale jeśli Tom01 mówi że w segmencie do 3 000 zł ten Eizo jest bezkonkurencyjny, to ja mu wierzę.
Mógłbym jeszcze drążyć temat, czytać testy, wykresy itd.. ale po co ?
za 3 tys mam skalibrowany monitor. I obrabiam foty.
Panie Tomaszu, zastanawia mnie taka kwestia. Coraz częściej na rynek trafiają laptopy z dwoma kartami graficznymi, które automatycznie przełączają się miedzy sobą. Np w Asusie jest technologia Optimus i z tego co wiem nie można w niej na stałe włączyć jednej z kart.
Jak to wygląda w praktyce jeśli chodzi o podpięcie profilu i ingerencję w kartę graficzną gdy monitor nie ma sprzętowej kalibracji (np Eizo s2243). Czy wtedy jest konieczne ustawienie dla dwóch kart ? Czy są tutaj jakieś problemy? Pytam, bo laptopa też muszę kupić ;-)
Jeśli w systemie operacyjnym są widoczne jako dwa urządzenia, trzeba przeprowadzić osobną konfigurację ekranu, profilu do niego i sprawdzić czy jest ładowany poprawnie.
Stalo sie, jestem posiadaczem Pa271W! Powstal jeden problem, wszytskie suwaczki od DPP sa piekielnie malutkie, ledwo to to widac na ekranie. Gozba utraty wzroku jest naprawde duza. Zmniejszanie rezdzielczosci z 2560 do 1440 powoduje zamglenie ikon i suwaczkow w programach. Jak to ustawic do odpowiedniej postaci aby zachwoac ostrosc i powieszyc te okienka DPP??
Proponuję przysunąć się bliżej. Poważnie.
No chyba tak bede musial zrobic, tym bardziej ze on nie swieci tak jak poprzedni monitor. Mam tez kalibrator Spectra view, robiony dla NEC-a, ustawilem na 80cd/m2, chyba wystarczy. Tylko za nic nie moge dojsc gdzie moge recznie ustawic kanaly RGB, on to robi automatycznie a ja nie bardzo ufam takim ustawieniom, a moze powinienem? Czy ktos z posiadaczy takiego zestawu podpowiedzial by mi gdzie te kontrole mozna wlaczyc??
A profiler jaki jest? Jeśli SVII to on sam zmodyfikuje nastawy monitora wg zadanych parametrów.