Jeśli wyskakuje błąd że brak komunikacji z akumulatorem to znaczy że akumulator jest do wymiany... nie komunikuje się z body, a co za tym idzie przy dwuch bateriach będzie korzystał tylko z jednej baterii.
Wersja do druku
Jeśli wyskakuje błąd że brak komunikacji z akumulatorem to znaczy że akumulator jest do wymiany... nie komunikuje się z body, a co za tym idzie przy dwuch bateriach będzie korzystał tylko z jednej baterii.
Zamienniki jak są włożone do aparatu bez gripa to wszystko działa jak należy. Dopiero po włożeniu do gripa 2-baterii mówi o braku komunikacji z prawym. Ale pyta też czy używać akumulatora?
Aparat wydaje mi się że wykorzystuje 2-baterię ale nie daje informacji o stopniu jej zużycia. JAk zamienie miejscami i np prawym akumulatorej jest oryginał canona. To też jest taki komunikat.
Może to wskazywać na niedoskonałość gripa. Poszukam o tym w necie jeszcze.
Czy ktoś kto przesiadł się z 5dmkII mógłby napisać krótką opinię na temat AF? Chodzi mi głównie o celność na centralnym i bocznych przy jasnych stałkach.
Boczne troche slabiej, ale i tak nieporownywalnie do 5d2
Mam cichą nadzieję, że na Zlocie będą użytkownicy 6D ;)
Wysyłane z mojego GT-I9070 za pomocą Tapatalk 2
AF jest faktycznie lepszy i szybszy niż w 5D MKII, celność też bez zastrzeżeń (przynajmniej u mnie). Ostatnio na weselu korzystałem z bocznych punktów i problemu z ostrością i celnością nie miałem. Poruwnując znów AF do 7D to 7D jednak bardziej celny i szybszy (ale to pewnie dla tego że ma 19 punktów krzyżowych). ISO genialne... wszystkie foty robiłem bez lamy :) aż miło.
Kusicie Panie Morfii, kusicie :)