Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [II] ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
jotes25
Swoją drogą skoro ma być mały, to przyzwoitość nakazywałaby pokazać go z naleśnikowym zoomem. Canon to pewnie jedyny bezlusterkowiec z dolnej półki bez takiego rozwiązania (mają Samsung, Oly, Panas, Nikon etc.).
Dokładnie.
Cytat:
Zamieszczone przez
jotes25
:lol: to pokrętło w rogu wygląda na ekspozycję :lol: czyli taki ni pies ni wydra, jeśli został ekran dotykowy.
To jest niemal identyczna guzikologia jak w Sony A6000.
Cytat:
Zamieszczone przez
akustyk
jesli ten M3 ma miec takie pokretlo funkcyjne w spuscie i osobne pokretlo do regulacji kompensacji... to niech jeszcze wypuszcza uczciwy zoom 18-55(70) (bo ten co jest to optyczny szmelc)... to bede sie zastanawiac. zwlaszcza ze 22/2 to pikne szkielko
Tak ale naleśnikowy, bo ten ogór to zupełny bezsens w takim sprzęcie.
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Tak ale naleśnikowy, bo ten ogór to zupełny bezsens w takim sprzęcie.
masz na mysli ten 18-55(70)?
nie mam pod tym wzgledem jakis wielkich obiekcji, gdyby byl aktualnej wielkosci. tylko zeby to bylo optycznie uczciwe. nie oczekuje jakosci Fuji XF 18-55 (bo tego Canon w szkle 2x wiekszym i ciemniejszym nie jest w stanie zrobic :LOL: ) ale zeby chociaz wstydu nie bylo po przymknieciu do f/8.
w idealnym przypadku chcialbym miec ostre EF-M 15-70/4 IS wielkosci EF-M 18-55 i to nawet przy cenie za zestaw rzedu 800 EUR bylbym sklonny lyknac. juz bym nawet przelknal te bateryjki do dyktafonu (bo chyba nikt ich nie projektowal do aparatu, ktorym sie regularnie foci)...
Cytat:
Zamieszczone przez
akustyk
masz na mysli ten 18-55(70)?
nie mam pod tym wzgledem jakis wielkich obiekcji, gdyby byl aktualnej wielkosci. tylko zeby to bylo optycznie uczciwe. nie oczekuje jakosci Fuji XF 18-55 (bo tego Canon w szkle 2x wiekszym i ciemniejszym nie jest w stanie zrobic :LOL: ) ale zeby chociaz wstydu nie bylo po przymknieciu do f/8.
w idealnym przypadku chcialbym miec ostre EF-M 15-70/4 IS wielkosci EF-M 18-55 i to nawet przy cenie za zestaw rzedu 800 EUR bylbym sklonny lyknac. juz bym nawet przelknal te bateryjki do dyktafonu (bo chyba nikt ich nie projektowal do aparatu, ktorym sie regularnie foci)...
Jak dla mnie robienie takich ogórów do tego typu aparatów jest zaprzeczeniem ich idei. Zresztą nie jestem w tym odosobniony. Jedyne co się wtedy "zyskuje" to karkołomną ergonomię. Jak mam mieć ogóra to wolę zwykłe lustro 8-).
W krótkości rzecz jest taka; że Canon jeśli nie zrobi czegoś takiego to moich pieniędzy za ten wynalazek nie zobaczy :).
Tak będzie wyglądać z doczepionym EVF-DC1 (na zdjęciu PowerShot G1 X II, ale tylny panel jest praktycznie identyczny):
Ten M3 to już jest to cudo, co to tu niektórzy na forum zapowiadali ? A czym to się różni od poprzednich gniotów Canona w segmencie bezlusterkowców ?
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Tak jak się głębiej nad tym zastanowić to po co tam w ogóle AF ;):mrgreen:.
Myślę że zniknie za jakiś czas jak i zniknie lustro.
? Będą bezlusterkowce na obiektywy EF, EF-S, z ostrzeniem przez matryce oraz o matrycy :
- FF z wbudowanym wizjerem elektronicznym
- APS-C bez wizjera elektronicznego ale z "lampką" błyskową
jp
Nie wygląda to dobrze. Wygląda na to, że z 750D ponownie wywalili czujnik zbliżeniowy w okolicach wizjera i dodali przycisk DISP :
????EOS 750D / EOS 760D ?EOS Kiss??????? - ????info
To 11-24/4 musi byc kosmicznie dobre w tej cenie
Wysłane z mojego SM-N910C