Słyszałem już dużo opinii, że zamienniki wystarczają na dłużej niż oryginały...
Wersja do druku
Słyszałem już dużo opinii, że zamienniki wystarczają na dłużej niż oryginały...
Czemu nie napisałeś że jest z nimi więcej problemów niż z phottixami ? Jako zamiennik baterii to trochę taki sobie... ze względu na ich losowość w działaniu (opinia ze zwrotów).
A co do zamienników i ich trwałości to faktycznie zamienniki potrafią dłużej trzymać niż ory. Bynajmniej u mnie tak było z photti....
Kupiłem jakis czas temu zamienniki do 6D:
link: Akumulatory - Akumulator Fotoamigo LP-E6 do Canon 5D Mark II, 7D, 60D, 5D Mark III - Z CHIPEM - Fotoamigo
Aktualnie po 59 PLN, nie zauważyłem aby trzymały krócej niż oryginały (no ale dopiero 2-3 ładowania).
Po zakupie nie pokazującej stopnia naładowania akumulatora długo szukałem,aż w końcu trafiłem i działa jak trzeba:) jeszcze nie sformatowałem, więc nie wiem ile wytrzymuje. Akumulator Newell LP-E6 Canon 6D Nowy CHIP (3200244020) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. tutaj jest link do działających bezproblemowo zamienników w dobrej cenie. Aukcja niby się skończyła ale można poszukać u sprzedawcy.
Są już minimum 2 starsze wątki o zamiennikach do 6D. Cena Newella spadła ze 160 zł na 60 zł, żeby Canon tak ciął ceny :)
link
To nie są akumulatory Ni-Mh lub Ni-Cd. Baterii Li-Io się nie formatuje, bo to tylko skraca ich żywotność..
Co myślicie o zakupie na ebayu?
Tutaj Brand New Canon EOS 6D Full Frame 20.2MP Digital SLR Camera Body | eBay
wychodzi niezła cena.
Nic jeszcze na ebayu nie kupiłem, tym bardziej w UK. Macie jakieś doświadczenia?