Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [bezlusterkowce] ;)
trzeba popytać Gordona i chłopaków z Petapixel na kiedy mają ustawioną premierę filmów na YT prezentujących R1/R5 :)
Cytat:
Zamieszczone przez
cauchy
trzeba popytać Gordona i chłopaków z Petapixel na kiedy mają ustawioną premierę filmów na YT prezentujących R1/R5 :)
A to oni mają jakieś udziały w Canonie, że posiadają wiedzę kiedy jest premiera ;)....?
Gdy tylko Canon je zaprezentuje to na YT bedzie z 10 wideo pokazujacych przedprodukcyjny model i jego mozliwosci. Tak bylo do tej pory, nie widze powodu zeby nie mialobyc teraz :) obstwiam ze oni je juz mają na testach, moze nawet te laski z safari w Botswanie też :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
A to oni mają jakieś udziały w Canonie, że posiadają wiedzę kiedy jest premiera ;)....?
Jesli ktoś dostaje przedpremierowo sprzęt do nagrania reklamy to podpisuje NDA z data embargo tj kiedy najwcześniej może opublikować materiał bez kary finansowej. To jest data premiery. Wiec tak, będą wiedzieli z wyprzedzeniem kiedy jest premiera jeśli dostana aparat do prezentacji. Tylko się o tym dowiesz dopiero w momencie premiery.
Cytat:
Zamieszczone przez
cauchy
podobno 6500$, czyli u nas ok 33k
Obstawialbym, ze 35000 może być mało w dniu premiery.
A jak Canon zmieni datę premiery ;)?
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
A jak Canon zmieni datę premiery ;)?
to moze byc drozej.
jen chwilowo nisko stoi. co mi bardzo pasuje, bo pod koniec miesiaca lece do kraju przekwitlej juz wisni :D (a plan obejmuje zwiedzanie kilku Yodobashi Camera)
ale to nie potrwa wiecznie...
Podobno r3 ma być dalej.
Niektórzy są niezadowoleni z premiery R1 i twierdzą że nie będzie już R3 mkII bo R1 to właśnie on. Canon tak nie uważa i brnie dalej w ten duet ;):mrgreen:....
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Podobno r3 ma być dalej.
Niektórzy są niezadowoleni z premiery R1 i twierdzą że nie będzie już R3 mkII bo R1 to właśnie on. Canon tak nie uważa i brnie dalej w ten duet ;):mrgreen:....
Tutaj i nie tylko tutaj jest cała masa niezadowolonych i nie mających pojęcia o tych aparatach zarazem. Dla mnie R3 w cenie poniżej 16 tysięcy to byłoby coś. Czy bym się przesiadł z Sony? Nie choćby ze względu na niską rozdzielczość i tak ja wiem jest R5 od tego.