Ale już na silniku USM, więc jeśli optycznie będzie przyzwoity to będzie się sprzedawał. Oby bokeh był w miarę miękki.
Wersja do druku
Ale już na silniku USM, więc jeśli optycznie będzie przyzwoity to będzie się sprzedawał. Oby bokeh był w miarę miękki.
No piszą że następca klasyka ef 50/1.4
Ja go miałem, cudo bebłanie, z tym że na lustrze trafić ostro to było święto.
jeśli zrobią go fajnie, to jestem za
przeprosiłem sie już z 50tką, aczkolwiek wolałbym szkło, które nadąża AFem i jest ostrzejsze kawałek dalej od punktu ostrosci ;)
Lubię 50tki i lubię mieć ich wiele. Sigma jest wiadomo jaka, też mam. Jednak są inne 50tki które malują inaczej. Zobaczymy czy Canonowi uda się cos ciekawego zrobić w obrazie, chyba że będzue to kolejne sigmopodobne ostre szkło bez większego polotu, poza tym że doskonale technicznie. Nawet ten Rf 50 stm maluje z bliska inaczej niż sigma. To może się podobać.
trudno powiedzieć, Canon już nas przyzwyczaił że dają coś kosztem czegoś
Tutaj piszą o 50 1.4L
Chyba do końca jeszcze nie wiadomo co wypuści canon.
https://www.canonrumors.com/upcoming...rf-lens-recap/
jeśli braknie jednej literki w nazwie (a zabraknie) to wszystko jest możliwe - plastikowe soczewki o bardzo dziwnym kształcie, brak korekcji optycznej, dziwny silnik udający nazwą USMa i jeszce nie wiadomo co tam księgowi wymyślą żeby było taniej :) jesli będzie na poziomie S50A (ale nie będzie) to cena wyjdzie gdzieś ok 8 kilo złotych.
Też myślę, że nie będzie lepszy od Sigmy, ale będzie lepszy od RF50 f1.8.