Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [II] ;)
Pewnie kiedyś będą, najpierw chyba w EOS M. Ale cena, którą trzeba zapłacić za mały rozmiar jest dość wysoka - mniejszy zakres, brak stabilizacji, pewnie nieco gorsza optyka. Podobnie jest z naleśnikiem EF-S 24. W kicie na 24mm jest światło f/4 i dodatkowo przynajmniej ze dwie działki stabilizacji. W naleśniku na f/2.8 monstrualna winieta.
--- Kolejny post ---
P.S. dla porządku, bo jeszcze nie było chyba - wszystkie nowe puszki konsumenckie będą mieć Wi-Fi + NFC. Profesjonalne za dopłatą :lol: Mam nadzieję, że przy okazji dopracują nieco aplikację EOS Remote. NFC powinno uprościć korzystanie, więc warto pomyśleć zmieniając telefon. Niestety póki co nie na iPhone :lol:
Cytat:
Zamieszczone przez
jotes25
P.S. dla porządku, bo jeszcze nie było chyba - wszystkie nowe puszki konsumenckie będą mieć Wi-Fi + NFC. Profesjonalne za dopłatą :lol: Mam nadzieję, że przy okazji dopracują nieco aplikację EOS Remote. NFC powinno uprościć korzystanie, więc warto pomyśleć zmieniając telefon. Niestety póki co nie na iPhone :lol:
dla niektórych może być to wstrząs emocjonalny, nie będzie zgodne z najlepszym z systemów - niemożliwe. ogólnie to popieram bo w moim telefonie NFC jest, co do wi-fi byłem sceptykiem typu "komu to potrzebne" ale czasem używam.
Cytat:
Zamieszczone przez
jotes25
Pewnie kiedyś będą, najpierw chyba w EOS M. Ale cena, którą trzeba zapłacić za mały rozmiar jest dość wysoka - mniejszy zakres, brak stabilizacji, pewnie nieco gorsza optyka. Podobnie jest z naleśnikiem EF-S 24. W kicie na 24mm jest światło f/4 i dodatkowo przynajmniej ze dwie działki stabilizacji. W naleśniku na f/2.8 monstrualna winieta.
Wiem że mają coś takiego w systemie M4/3. Cenowo wypada to w okolicach 1.5 kzł, a jakościowo nie wiem. Prawdziwym wypasem byłoby gdyby zrobili naleśnika tele ;). Chociaż np. niezłym patentem w Nokii jest zoom bez strat jakościowych zrealizowany za pomocą matrycy.
Widzę słabe zainteresowanie newsem i w sumie się nie dziwię, spodziewałem się nieco innego następcy 5d, a tu mamy tylko większą matrycę ze słabszym ISO... Jako, że używam sRawów 10 MPx czekam na jakiś inny wypust Canonowy :)
DualPixel pojechał ... na wakacje :lol:
iso 100-6400 ? Do kotleta się nie nada, oj się nie nada :twisted:
Poza tym już za chwilę 750d przebije tę puszkę gęstością matrycy.
Cytat:
Zamieszczone przez
Cichy
Widzę słabe zainteresowanie newsem i w sumie się nie dziwię, spodziewałem się nieco innego następcy 5d, a tu mamy tylko większą matrycę ze słabszym ISO... Jako, że używam sRawów 10 MPx czekam na jakiś inny wypust Canonowy :)
juz przy 36 mpx mam problemy czasowe z obrobka.
na razie nie mam potrzeby uzywania az 50 mpx , ale jesli sie okaze ze bedzie mial sraw ok 20 - 24 mpx i dlan wyraznie mniejsze szumy oraz lepsza dynamike wejscia niz aktualne c5 mk2/3 to gra bedzie warta swieczki - na nastepnych 5 - 8 lat.
obawiam sie ceny . przy aktualnym kursie dolara nie zdziwilbym sie, gdyby podeszla pod 4 k eu.
przy 50 mpx dojdzie do ceny aparatu koszt zakupu najnowszego szybkiego komputera , odpowiedniego software.
tanio nie bedzie.
czego nie chcialbym - to takiego samego zabezpieczenia pokretla trybu pracy jak mk3 - w zimie zeby przestawic musze zdjac rekawiczki. a to koleczko jeszcze nigdy mi sie nie przestawilo samo.
Za to przestawia sie ciagle to na tylnej sciance , a tam wygodnego zabezpieczenia canon nigdy nie wymyslil.
Ale to jest puszka dla tych co potrzebują większej rozdzielczości a nie lepszej dynamiki czy mniejszych szumów.
Przy okazji: jak to możliwe, że większa matryca ma gorsze tzn. niższe max ISO (6400) niż mniejsza matryca o tej samej gęstości w 7d2 (25600) ;)
Od razu zaznaczam, że to jest pytanie retoryczne :lol: