Wygląda trochę na sterany patrząc po obudowie. Patrząc z góry widać sporo kurzu wokół soczewki. Myślę że max 1600zł osiągnie.
Wersja do druku
Wygląda trochę na sterany patrząc po obudowie. Patrząc z góry widać sporo kurzu wokół soczewki. Myślę że max 1600zł osiągnie.
Karta LEXAR CF 32GB 1000x Professional 150MB/sUDMA za 188 zł?! Prawie połowa ceny, z komentarzy wynika, że towar wysyłany z Chin i czeka się kilka tygodni, ktoś zna takie sprawy?
Karta LEXAR CF 32GB 1000x Professional 150MB/sUDMA (4338478227) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
znam takie sprawy
ale co jest podejrzanego w tej aukcji?
nie slyszales nigdy o wysylce z zagranicy?
Zastanawia mnie, czy jakość jest faktycznie identyczna, czy przesyłane są podróbki. No i dziwne wzmianki o opłatach celnych w regulaminie aukcji/stronie o sprzedającym...
No dokładnie, nic bym od niego nie kupił po przeczytaniu takiej ilości negatywów :(
Podrobka kupujac ta karte na Aliexpress z dostawa do domu placisz polowe ceny tego co na allegro (mam i orginaly i podrobke).
Coś podejrzanie tani 5DII, nie zwinęli komuś spod Warszawy? Canon 5D mark II pilne do wtorku! Warszawa ĹrĂłdmieĹcie ⢠OLX.pl (dawniej Tablica.pl)
skradzione zdjęcie, ten aparat jest na allegro za 3 x wyższą cenę
w ogłoszeniu z olx chodzi tylko o wyłudzenie zaliczki
prawdziwa oferta sprzedaży jest tu :
LUSTRZANKA CANON EOS 5D MARK II !!!! (4363542586) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
a tu oferta oszusta :
Canon 5D mark II pilne do wtorku! Warszawa ĹrĂłdmieĹcie ⢠OLX.pl (dawniej Tablica.pl)
Brak ogłoszenia na Tablicy chyba wszystko tłumaczy? Niestety coraz więcej takich wałków.
nie bardzo rozumiem - co miałbym jeszcze zrobić ?
ogłoszenie oszusta z kradzionymi zdjęciami usunięto, prawdziwe ogłoszenie wisi jak wisiało
CANON EOS 40D + CANON 17-55 OD LOOMBARD (4405762051) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Zestaw: body, akumulator, karta Sandisk Ultra II 4GB, obiektyw 17-55 i nic więcej (tak, 17-55, nie 18-55), bez ładowarki, papierków.
To dla obiektywu warto kupic.... Ciekawe komu zaginal ostatnio taki zestaw...
Może Cię to zdziwi, ale w ofertach lombardów także się zdarzają normalne zestawy, z pudłem i papierami ;)
Zakup czegoś w lombardzie nie zapewnia nabywcy spokojnego snu, tym bardziej takiego zestawu (niekompletny, bez dokumentów, chyba "niezbyt drogo").
Żartujesz, czy naiwny jesteś?
Znajomy kiedyś kupował w lombardzie laptop z rachunkiem itp . Jak miał awarię tego laptopa to serwis po numerach seryjnych zauważył, że kradziony. Potem przy odbiorze z serwisu miał wizytę policji. Sprzęt zarekwirowano, a dowód okazany i skserowany w lombardzie też okazał się kradziony.
Być może właściciel lombardu przymknął oko na lewy dowód a być może nie. Zamiast oszczędzić to stracił czas i pieniądze.
odbiegając od kwestii legalności sprzętu sprzedawanego przez lombardy jest jeszcze kwestia braku wiedzy i pojęcia co sprzedają najczęściej lombardy i pracownicy nie mają głębszej wiedzy co do sprzętu fotograficznego (ich wiedza jest taka że trzeba kupić tanio i drogo sprzedać) nie wiedzą co sprawdzić czy działa dlatego u nich wszystko jest w 100% sprawne i działa bez zarzutu, znam to ze swojego doświadczenia i zakupu w 100% sprawnego sprzętu który okazał się sprawny tylko częściowo, jak zakup w lombardzie to tylko z odbiorem osobistym i sprawdzeniem sprzętu nie polecam zakupu "kota w worku"
Darmowe, bezpłatne, ogłoszenia drobne, baza ogłoszeń, zwierzęta, komputery, internet, telefony, agd, rtv, narzędzia
Tylko czekać, aż pojawią się aukcje na Allegro wystawione przez chętnych zysku jeleni :/
Canon Foto Sklep
Nasz wymiar sprawiedliwości (prokuratorzy,sędziowie,policja,komornicy)jest tak ślepy i beznadziejny ,,że tylko od jego fanaberii zależy, czy złodziej zostanie uznany jako uczciwy sprzedawca ,a uczciwy nabywca nabywca nawet płacący za transakcję przez bank dla:sprzedawcy (lombard,internet,bazar): może zostać oskarżony o bycie:złodziejem i paserem .
już są oferty - jak widać chętnych do zarobienia paru stówek w zamian za pomoc w popełnieniu oszustwa nie brakuje :
Canon EOS 5D MarkIII BODY (4404424886) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
oraz tu :
OKAZJA! Ostatnie sztuki Canon EOS 5D Mark III Body (4404725869) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
edit : brawo allegro, usunęli w 5 minut
nie ma lekarstwa na glupote
tu kwiatek z innego forum
"15-04-2013, 15:49
brat9
Początkujący
Domyślnie RE: Nigeryjski przekręt- gdzie zgłosić?
Witam
Sprzedawałem na allegro konsolę, zgłosił się Nigeryjczyk, że chce ją kupić poza allegro, dla swojego syna, za większe pieniądze. Po przesłaniu skanu potwierdzenia nadania on wyśle pieniądze przelewem. Wysyłam konsolę na podany adres, za chwilę dostaję potwierdzenie na maila od banku kupującego, że powstał błąd przelewu. Zamiast 2000zł powstał przelew na 6000zł i przelew został wstrzymany. Mam wysłać western union do wyrównania 4000zł, by przelew został uruchomiony. Najgorsze jest to, że ja je wysyłam, by odzyskać pieniądze za konsolę. Wyrównuję do 6000zł i dostaję od banku kolejnego maila, że powstaje kolejny błąd przelewu na 12000zł.... dopiero wtedy dotarło do mnie, że dałem się oszukać. Gdzie to można zgłosić, by odzyskać pieniądzde? Jak z tym walczyć, by inni ludzie nie zostali oszukani jak ja? "
nie ma, to prawda... jedyne na co mogą liczyć naiwni to na ostrzeżenia z naszej strony...
Zdarzyło mi się raz w życiu kupić przedmiot małej wartości co prawda ale nowy pochodzący z kradzieży sklepowej jak się okazało. Poproszono mnie o deklarację zakupu w dobrej wierze i na tym się skończyło.
Nawet nie odebrano mi tego przedmiotu, bo kupiłem go jako nowy, w normalnej cenie i tyle. Jedyne co pozostaje to kac moralny :(
Przedmioty użytkownika SwiatObrazu - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Jak dla mnie kolejna próba naciągnięcia. Konto od 2010, jedna aukcja... Teraz nagle wyskoczył z mocno tańszymi od rynkowej akcesoriami. Nie ma nic wspomniane o odbiorze osobistym... ;)
Hej
mam pytanie
znalazłem taką oto aukcję z akumulatorem lp-e6
CANON LP-E6 oryginalny nowy 5D 6D 7D 60D 70D MARK (4419827986) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
cena niższa sporo od innych oryginalnych
ale foto załączone wygląda jakby to był oryginał
jestem skłonny zakupić ale wolę się upewnić - może ktoś ma zdanie że to lipa albo już gdzieś temat się przewijał
Nie radzę. Kupiłem LP-E6 który właśnie tak samo wyglądał na oryginalny - a był chamską podróbą - nie wiem jak się sprawował, ale kiedy nie chciał się z mieścić do aparatu odpuściłem sobie od razu. Akumulatory podrabiaja strasznie - tu lepiej nie oszczędzać.
Być może nie "tylko tyle", ale "aż tyle". Kupiłeś jako nowy i w normalnej cenie, więc żadna okoliczność nie wskazywała na niepewne pochodzenie przedmiotu. Jest pewna różnica między (strzelam) zakupem średnio używanego body 5d II z akcesoriami za 4000 (cena mniej więcej realna) a zakupem body z akumulatorem bez niczego więcej za 2000. O ile w pierwszym przypadku można założyć zakup w dobrej wierze, to w drugim może to być dość trudne.
nie widzę możliwości edycji, dlatego nowy post
Kolejny sprzęt ze "skromnym zestawem akcesoriów", tzn. jest karta, akumulator i nic więcej:
Canon eos 350D (4425310862)
(pomijając zdjęcia...)
i naprawdę jest to dla ciebie podejrzana aukcja???
No niby stan widoczny na zdjęciach, ale zdjęcia widocznie stockowe....
Dobrze, że przynajmniej ma nagrywanie filmów....
Ja się nie zastanawiam, czy podejrzana - jak mam watpliwości co do trzeźwości albo pełnoletności klienta w chwili wystawiania aukcji, to po prostu olewam. Przynajmniej na ebay jest tyle konkurencji, że szkoda czasu na jakiekolwiek watpliwości.
no tak, ale mówimy o staruszku za grosze...
Może nie podejrzana ale IMHO ciekawy przypadek ;-)
Albo gość został odhibernowany albo szuka jelenia ;-)
Aparat Canon PowerShot Pro1 z dodatkami (4434445018) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Moze poprostu pomylka o jedno 0, wtedy by sie chyba zgadzalo, skoro kolega wyzej napiasl ze to wart 300zl?
Śledzę ostatnio różne aukcje dotyczące 70-200 f/4 L, bo szykuję się do zakupu tego szkła. Dzisiaj trafiłam na taką ofertę - CANON ZOOM LENS EF 70-200MM 1:4 L USM ULTRASONIC (4438274823) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. cena chyba trochę przesadzona, taniej można dostać nowy. Poza tym w tytule przepisane wszystko tak jak jest podane na obudowie obiektywu. Może się trochę czepiam, ale tak by właśnie zrobił laik.
Nie wygląda na trefną aukcję , tylko na mocno zawyżoną cenę :)
może się nie zna co sprzedaję rozrzut cen 70-200 f4 i f2,8 jest duży może nie wie że te f ma znaczenie lub napis is
Sprzedający nie wie czy w obiektywie wszystko działa:
Obiektyw Canon EF 300 mm f 2.8 L IS USM uszkodzony (4441301927) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.