kupilem ostatnio torbe ale chyba jakis szajs i podrobka ;/ co pol;ecicie dobrego ?
Wersja do druku
kupilem ostatnio torbe ale chyba jakis szajs i podrobka ;/ co pol;ecicie dobrego ?
to co się ciągnie przez 125 stron tutaj
Domke F2 canvas jako typowo transportowa lub jakaś Lowepro. Ja mam teraz pro messenger 200 aw. Tanie te torby nie są, ale np. Domke jest ardzo solidna, mam od kilku lat. Minus jest taki, że z biegiem czasu się przebarwia i przeciera.
O przebarwienia i przetarcia niektórymi właśnie chodzi [emoji2]
F2 mam tak zjechaną, że szewc musiał mnie poratować, ale dał radę i używam torby dalej.
Witam
Przekopałem wątek ale nie znalazłem odpowiedzi. Poszukuję plecaka gabarytowo żeby nie był jakimś kolosem. Muszę w nim zmieścić 50d z gripem + tamron 70-300, tokinę 12-24, canona 50 1.4, 3 baterie, 2 filtry. Teraz posiadam jak dla mnie bardzo dobry plecak Case Logic KSB101 tylko nie spełnia jednego wymogu nie mieści aparatu z gripem a to dla mnie najważniejsze kryterium. Może ktoś miał podobny dylemat.
Miałem kiedyś jakiś większy Lowrpro Fastpack i mieścił 2 jedynki, 2 lampy, 3 stałki i wszelkie akcesoria. Plusem był świetny dostęp do jednego z aparatów. Wygodny, solidny, dwie komory + przestrzeń na laptop. Polecam.
Dzięki, zastanowię się, tak czy inaczej tego sprzedam jak się uda. właśnie zależy mi też na tym żeby był łatwy dostęp do body bo często na rowerze się przemieszczam. Może ktoś jeszcze jakieś propozycje podrzuci.
Hej,
mam torbę Lowepro zoom 50 AW II Lowepro Toploader Zoom 50 AW II - sklep Explore.pl Wszystko jest z nią spoko. Fajnie zrobiona, wszystko mi się mieści, ale mam jeden problem. Mianowicie jak idę w góry to pasek na ramię/szyję mnie tak denerwuje i obciera szyję, że mam go ochotę wyrzucić. Potrzebuje czegoś wygodnego (paska) lub jakiejś "szlufki" na ten pasek, tak aby nie obcierała skóry.
Czy ktoś może coś takiego polecić?
Tia, a niektórzy są zachwyceni tym paskiem w nowych Toploaderach, że taki fajny minimalistyczny. :P I pomyśleć, że Lowepro szczyci się w swych reklamówkach stosowaniem, czy wręcz wynalezieniem, anatomicznych pasów naramiennych - tymczasem nowe torby wyposażają w takie gie, i nie oferują nic w zamian. Był niby jakiś taki Vertebral Tech Shoulder Strap, ale raz że przekombinowany jak do toploadera, a dwa że i tak teraz nie do kupienia. Nie rozumiem obecnej polityki tej firmy...
Może, z braku lepszego pomysłu, i żeby nie był droższy od torby, sprawdził by się po prostu jakiś neoprenowy pasek do aparatu? Czasem można dostać takie paski, które na całej długości są szerokie, jak pas do torby, i zakończone karabińczykami, do których dopina się dopiero cienkie paski zaczepiane do aparatu. Wtedy taki pas można by od razu mocować karabińczykami do torby (o ile karabińczyki nie połamią z czasem jej plastikowych uch).
Ewentualnie można spróbować, o ile ogólne upakowanie na wycieczce pozwoli, pasa biodrowego (w rodzaju Lowepro Belt & Buckle) - zawsze to odciąża ramię i torba tak się nie majta - przypiąłem go kiedyś do jazdy na rowerze, i od tej pory się z nim nie rozstaję. :)
Tylko eBay Ciebie ratuje:
shoulder strap pad in Camera Straps and Hand Grips Accessories | eBay
Talkie rozwiązanie też Ci nic nie da.Dobrym rozwiązaniem do tej torby oprócz oczywiście miękkiej ale wąskiej szlufki , jest dodatkowy pasek dopinany do torby i opinający biodra.Nie powoduje to kiwania torby a tym samym przesuwania jej razem z paskiem na ramieniu.Najlepszym rozwiązaniem są jednak szelki dedykowane ,które umiejscawiają aparat na klatce piersiowej./idealne połączenie z plecakiem w górach/.
A czy ktoś używał któregoś z tych dwóch plecaków. Manfrotto Advanced Tri L lub Manfrotto Pro Light MB PL-3N1-35. oba wydają się spełniać moje wymagania. Tylko nie wiem jak z jakością.
Pasek na biodra jest spoko, pod warunkiem, że nie masz na sobie uprzęży wspinaczkowej a na plecach plecaka. Wtedy niestety nie jest to wygodne.
Dziękuję za propozycję. Jednak jeśli nic nie znajdę to będę pewnie musiał iść na jakiś kompromis... :?
edit:
Chociaż to wydaje się na prawdę spoko New Puleme P110218 Air Cushion Pad Aircell Pad Strap Camera Shoulder Bag | eBay
I dalej będzie Ci się to przesuwać.Żadne paski na szyję czy na ramię nie sprawdzą Ci się w tego rodzaju uprawianiu sportu.
Niestety,w takiej sytuacji pozostanie Ci dobrej klasy kompakt.Z moich doświadczeń wynika, że jakakolwiek lustrzanka w jakikolwiek sposób zapięta , odbiera przyjemność ze wspinaczki.Coś za coś :) A wiem co mówię :)
Czy orientuje się ktoś, czy do Lowepro 45 AW II wejdzie C50d ze stałką 35mm? Czy nie będzie wepchnięty zbytnio na siłę? Patrząc na wymiary na www to szerokość jest prawie ma styk.
Ewentualnie zastanawiam się jeszcze na Case Logic SLRC200? Może ktoś ma jeszcze inną sprawdzoną opcję do takiego zestawu?
UFFFFFFF..
Przebrnąłem przez 127 stron tematu i żałuje że admin nie podzieli wątku na plecaki,torby,walizki itd..
Ale pytanie moje jest czy ktoś z was drodzy koledzy posiada torbę CRUMPLERA. Np taką CRUMPLER Master Delhi 770 - b.duża, skórzana torba (5755412845) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Interesuje mnie jakość wykonania i codziennego użytkowania,nie tylko ze sprzętem foto.
Obecnie moja nie markowa torba po 12 latach zaczeła sie lekko sypać i czas ja wymienić. Bede wdzięczny wszystkim którzy mieli styczność z crumplerem za opinie na temat tej marki.
Mam plecak i torbe (laptopowa) Crumplera i co do jakosci wykonania to jest tak: to sie w sumie dosc szybko postrzepilo (rzepy) , przez co nie wyglada jak nowe, ale mimo to dluuuugo sie trzyma i dziala bez zarzutu. Poza tym jest naprawde fenomenalnie pomyslane uzytkowo. Nie jest tanie, ale IMHO kupuje sie na lata...
Mam crumplera firmowanego przez Nikona. Nie wiem jaki to model ale wejdzie tam D90 z 18-105 + stałka albo lampa
Co do wykonania nie mam zastrzeżeń.
Co do wygody: nie jest źle, ale super wygodnie tez nie jest, fajne na godzinny spacer.
Co do torby z linku to cena jest zabójcza. Za to dostaniesz dobrej klasy 2-3 torby i plecak - masz zestaw na każdą okazję
Mam crumplera o pojemnosci zblizonej do wkladki z linku - moim zdaniem ********a. Jesli dobrze pamietam to dalem za nia jakies 450 zl dawno temu. Jest cala z materialu a nie ze skory. Niestey nie ma pokrowca przeciw deszczowego. Pralem ja raz czy dwa i po wypraniu wyglada jak nowka.
witam.
poszikuje torby ktora pomiesci 70D ze kitowym 18-135 oraz 55-250 stm oraz lampe .
dodatkowo fajnie jakby sie dalo podwiesic jakis statyw
mam typy:
Genesis MICHIGAN
Genesis MICHIGAN torba FOTOGRAFICZNA DUŻA Nowość (5275208528) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Case Logic DCB307
torba fotograficzna Case Logic DCB307 NAJTANIEJ (5590023211) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
ogolnie ten pierwsza mi sie podoba.
mial ktos do czynienia z torbami tej firmy?
Przypomniało mi się, że kiedyś zastanawiałem się nad "torbą" na aparat.
Jeżeli kogoś interesuje to wybrałem kaburę Thin Tank i pokrowiec Lowepro 11x14 + do tego pas z allegro
Kabura jest rewelacyjna - sztywna i twarda - aparat + obiektyw są na prawdę super chronione. Wygoda noszenia - dla mnie bez porównania z plecakiem (i mokrymi plecami...). Jeżeli ktoś się zastanawia nad tym w czym nosić aparat na niezawodowe spacero/wycieczki to zdecydowanie polecam kaburę.
Cokolwiek nie kupisz ,i tak wyląduje na najodleglejszej półce.
Ale kombinuj koło produktów Lowepro,tego najczęściej uzywam.
Mocne,kofigurowalne.
Witam.
Poszukuję plecaka (w wersji jak najbardziej mini), do którego będę mógł zapakować lustrzankę + obiektyw 70-200. Nic więcej nie musi tam wchodzić, a nawet nie powinno :) Chodzi o wypady rowerowe, więc rozmiar plecaka musi być jak najmniejszy. Z góry dziękuję za info.
Wez obczaj plecak lowepro photo sport 200 aw i torbe lowepro inverse 200 aw
Lowepro photo sport 200 aw trochę za duży. Lowepro flipside 200 jest mniejszy, chyba fajniejszy na rower. Nie ma nic węższego? Bo długość 42 cm (flipside 200) mi pasuje, ale mógłby być jeszcze węższy :) Na tą chwilę Flipside 200, dzięki. Chyba, że ktoś jeszcze coś podrzuci?
Mam i polecam właśnie Lowepro flipside 300. Wchodzi nawet 60d + 400mm f5.6 z rozłożoną osłoną - po wyjęciu tej torebki z góry.
Ja długo nosiłem jakąś zwykłą torbę nawet nie fotograficzną i bardzo dobrze się sprawdzała, także polecam zachować dużo zdrowego rozsądku przy zakupie.
Hej Wszystkim,
Potrzebuje bardzo duzy plecak na 2x 6d, 4x lampa. Canon 24mm , 35mm ,50mm 85mm , 135mm + akecesoria.
W tej chwili biore pod uwage dwa placaki lowepro pro runner 450 i lowepro flipside 500.
Czy moglibyscie ktorys z nich polecic, lub jakis inny.
Dziekuje,
Manfrotto bp50,można jeszcze schować 13' laptop.
Rozważ też coś co ma w opcji koła :) zerknij na Katę\Manfrotto. Ranger spoko plecak ale 600 jest ogromna
Zobacz sobie jak wygląda wnętrze Lowepro 500 AW
Lowepro Flipside 500 AW - Torby pokrowce - Foto - Sklep internetowy Cyfrowe.pl
mam taki i jestem bardzo zadowolony.Przegrody można ustawić sobie jak potrzebujesz, więc nie będziesz miał problemu z zapakowaniem tego co masz.Dodatkowo ma kieszeń wysuwaną z tyłu plecaka na włożenie statywu.
Dzieki za informacje:)
Ja bym się podpiął pod temat. Szukam torby na 2x 6D, kilka obiektywów i dwie lampy.
[QUOTE=Anvil;1313882]Ja bym się podpiął pod temat. Szukam torby na 2x 6D, kilka obiektywów i dwie lampy.[/QUOTE
Świetne torby robiła Kata obecnie robi dla Manfrotto Home -Manfrotto Bags na tej stronce możesz dobrać sobie w zależności od swoich potrzeb
Szukam kamizelki do której mógłbym schować parę szkieł, posiadam pas biodrowy jednak po dłuższym noszeniu boli odcinek lędźwiowy kręgosłupa. Szukam czegoś w tym stylu: http://www.fotoaparaciki.pl/userdata...e45a0f3c6e.jpg firam lowepro robi coś podobnego jednak nie znalazłem nic dostępnego na allegro i sklepach foto w internecie. Czy ktoś z Was użytkował coś podobnego? posiada lub może coś pomóc ? będę wdzięczny
Może być coś takiego Newswear | About us ? Miałem ich wyroby - pas biodrowy z sakwami i wykonanie super. Na temat kamizelek słyszałem same dobre opinie.
Używam tej torby i szczerze polecam, szczególnie na wyjazdy :)
Think tank Sub Urban Disguise 30 â (przed)miejski czoĹg [recenzja] | Fotoblogia.pl
Kupić można tutaj: ThinkTank Sub Urban Disguise 30 SKLEP FOTOGRAFICZNY
Witam. Szukam plecaka na wypady w góry i nie tylko który pomieści 70d i 1000d oraz lampe, tamrona 150-600 oraz 4 inne szkła pozatym drobiazgi jak zwykle ale fajnie jak by można bylo podwiesić statyw.
Lowepro 500 aw
Nic lepszego nie znajdziesz.Sam szukałem czegoś do sigmy 150-600 mm, i 2-3 obiektywów.Plus filtry ,lampa, i właśnie statywu.Ten plecak ma to co chciałem,poza małym minusem- pokrowiec p.deszczowy gdy podpięty jest statyw -przynajmniej mój duży-nie nachodzi całkowicie na całość.Ale ja dokupiłem na Amazon pokrowiec w rozmiarze L i teraz już jestem zadowolony.Sigma super wchodzi nawet z założoną osłona p-słoneczną.Ale wg mnie lepsze i bezpieczniejsze jest ze zdemontowaną osłoną.Kieszeń na statyw jest chowana.Plecak jest wygodny.dobrze się go nosi, tyle że uprzedzam- Gdy to wszystko wpakujesz -będzie ciężko. Ja dodatkowo podpinam małe składane krzesełko, siatkę -2/3 m plus karimatę :)Gdzieś tam w mojej galerii jest zdjęcie tego całego majdanu:)
Spoko. :) ,jestem przyzwyczajony do noszenia plecaka w granicach 15-20kg:).
A jakiego statywu i jakiej głowicy używasz pod Swoją sigmę?
Witajcie.
Mam w planach zakup torby foto. Mam dwa modele na celowniku ale nie wiem ktory lepszy. Pierwszy to Lowepro Event Messenger a drugi Manfrotto NEXT Messenger. Ktory z nich polecacie?
O Lowepro cos czytałam, a o Manfrotto nic, nie moglem znaleźć zadnych opinii i testów.
Mam LowePro Event Messenger 150 w kolorze oliwkowym. Dla mnie kryteria wyboru były takie:
- ma pomieścić 5DII z dwoma obiektywami + coś tam jeszcze;
- ma być nijaka z wyglądu;
- lekka, tania i "firmowa".
Kupiłem i jestem bardzo zadowolony.
Nie podajesz kryteriów wyboru to trudno będzie doradzać.
Moje kryteria są podobne.
-musi zmieścić jak na razie CANON1200d
+Dwa obiektywy i akcesoria
-ma wygladac jak zwykła torba żeby nie było od razu wiadomo co w niej noszę
-cena max 150zł
proponuje jednak dyskusje w przeznaczonym do tego celu watku-tasiemcu ;)
od siebie: Lowepro mialem rozne plecaki i meczylem je na rozne sposoby. to jest bardzo solidny sprzet.
Manfrotto znam o tyle, ze mialem plecak Katy (ten sam biznes, tylko inna marka). jakosc tego byla mizerna.
Poszukuję pomysłu na plecak na jednodniowe piesze wypady niestety nie mam w pobliżu żadnego sklepu żeby przymierzyć. Zmieścić miało by się 6d bez gripa + sigma 20 ART + 35 ART + 100L macro + 200L (ewentualnie c 50 1.4 lub 85 1,8) fajnie jak by się zmieściło jakieś picie i lekka kurtka wiatrowa, Mam pas na statyw więc nie muszę go przypinać.
Jak widzicie nie mam żadnego zooma dlatego zależałoby mi na wygodzie zmiany obiektywu. Fajnie jest to rozwiązane w Lowepro Flipsiade. Myślałem o modelu 400 AW. Zmieszczę się? Sigma 20, 100 i 200 L są dość długie. jakieś alternatywy?
Weź 500 , będzie zapas :) Ja takowy posiadam, wkładam nieśmiertelny 24-105, sigmę 150-600 mmm,teraz dokładam tamrona 180 mm trochu drobiazgów.Plus jakis polarek do przedniej kieszeni.Tylko że to już robi wagę :) jest co nosić :)
polarek to bluza a nie filtr :)