Mogło by być bardziej agresywnie, adekwatnie do wnętrza. No i dish się w kaflach odbija.
Wersja do druku
Mogło by być bardziej agresywnie, adekwatnie do wnętrza. No i dish się w kaflach odbija.
Aż mi się rwie na usta, że nie dla psa kiełbasa, no ale... :D
Szczerze mówiąc : nie wiem.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
.
JAKŻE PRZYDATNA FUNKCJA, BEZ KTÓREJ NIE MÓGŁBYM EGZYSTOWAĆ. ŁĄCZENIE!!!
Disha też bym nie ogarnął ładnie wymazać. Albo inaczej : ogarnąłbym, ale za dużo czasu by mi na tym zeszło.
Zdjęcie mi się też prawie podoba ( framuga i coś tam jeszcze ) A tak na marginesie to micles miałeś szansę być zwolnionym z sms inaczej mieć wolny dostęp do strony ale nie skorzystałeś.
moja 50 jest bez skaz! odwołaj to co o niej napisaleś, bo się obrazi! ;)
jest ok, aloe ja wolę naturalne światło...
Micles czy wiesz dlaczego mi się to zdjęcie i innym podoba?
sam bym sie z checia dowiedzial czemu mi sie podoba;]
Bo jest w naturalny sposób oświetlona i dobrze skomponowana :)
taka odpowiedz typu 'bo jest dobra' :p
No też bym tak odpowiedział. Nie wiem. Możnaby wymieniać wszystkie zalety tego zdjęcia i nadmienić, że jest prawie bez wad, no i tyle. I pomimo, że krawędź "pokoju" wyrasta z głowy modelki, i pomimo, że zdjęcie centralne, i pomimo, że nogi giną w całkowitej czerni, fota ma w sobie to coś i podoba mi się najbardziej z całej sesji.
content aware - 1zaznaczenie (wiem ze troche faluja plytki)
a i mi się nie podoba że w nogach jest tak ciemno
ale fajnie zolta bluzka z czarnym paskiem i niebieskimi kafelkami na scianie kontrastuje
o wlasnie, potrzebuje wyciac syf z plytek na jednym zdjeciu i wstawic tam czyste plytki. z racji ze totalnie nie znam sie na modyfikacji obrazów to szukalem tutoriali, ale nie dałem sobie rady. to juz wiem do kogo bede uderzal o pomoc jak coś ;-)
Czyli co, jednak działa? Bo jak ja próbowałem na 2 fotach, to nawet na gładkim jednolitym tle nie kminiło...Też mi się podoba to zestawienie :mrgreen:
Drugie z ulubionych :
425.
troche glowy za duzo ucięte jakoś mnie taka mało GO ostatnio nie bawi ;)
co do content aware to to jest genialne i bardzo przyśpiesz obróbkę ale ofc czasami trzeba po kawałku i później poprawiać stemplem etc ale i tak jest to moim zdaniem super narzędzie
To odbicie nawet pasowało do zdjęcia. Na kolor żółty i jego odcienie najbardziej uczulone jest ludzkie oko. Kolor niebieski jest kolorem dopełniającym do żółtego. Czarny pasek i szare ściany nie zaburzają tego zestawienia kolorów a jeszcze uwypuklają. Dlatego.
Daltonizm polega na nierozpoznawaniu barwy zielonej i czerwonej. A tu mamy do czynienia z barwą żółtą i niebieską czyli nie daltonizm a tritanopia ( niebieski i żółty) lub tritanomalia jeśli chodzi tylko o niebieską barwę. Duży wpływ na percepcję barw mają używki zawierające substancje psychoaktywne takie jak fenyloetyloaminy ( amfetamina ) MDMA i kilka innych z absyntem włącznie.
To ja jeszcze poproszę o prognozę pogody na poniedziałek, i numerki na dużego lotka :D
ale wpływa na postrzeganie barw i ogólnie przez to że masz 'obcięte' widzenie zielonego (w moim przypadku) widzisz przez to inaczej tez inne kolory ;)
Albo się nie wyspałem, albo nie rozumiem. dinderi i madc0w: sugerujecie, że Sergiusz złe kolory widzi na ekranie? Bo ja tam widze też niebieski i żółty i zastanawiam czy coś ze mną jest nie tak ;-)
Ja to odczytałem jako wypowiedź osob postrzegających barwy w odmienny sposób :)
Allxages, ja w kwestii kolorów nic nie sugeruję. Jestem 'color blind' od urodzenia. Nie rozróżniam niektórych odcieni czerwieni, zieleni i żółci. Do dzis myslalem, ze jestem po prostu daltonista. Sergiusz mi uswiadomił, ze w moim przpadku 'daltonizm' to "Pikuś"... ;)
to ten sweter nie jest brązowy?
No to znaczy tyle że SzalonaKrowa jest daltonistą :) Nie dość że z barwami to i ze zrozumieniem tekstu macie problem haha :D
histogramy robią swoje:) a zdjęcia mają lekko ciepła barwę i juz:)
Nie jest z daltonizmem tak jak sie niekiedy wydaje ludziom widzacym prawidłowo. Każdy z nas widzi inaczej barwy. Nie ma dwóch osób, które te same barwy widzą identycznie. Daltonista widzi je poprostu trochę inaczej.
Niestety, jest to wada dyskwalifikująca w wielu dziedzinach zycia,. Nie moge byc zawodowym kierowcą mimo, ze robię cca. 70 tysięcy km rocznie amatorsko. Nie przyjeto mnie do technikum fotochemicznego, bo nie umiałem odczytac numerów na testowych tablicach barwnych, nie mogłem zostać pilotem Mig'a, rowniez z tego samego powodu :(
Niektórych rzeczy "nie wolno' robic bedąc "daltonistą", to fakt. Nie znaczy jednak, że "nie można". Malarz Artur Grottger również mial wadę postrzegania barw, co nie przeszkodzilo mu byc swietnym malarzem :) Dlatego moze rownież ja chetniej ogladam zdjęcia albo komiksowo kolorowe, albo utrzymane w tonacji starych fotografii...
Daltonisci mają jeden powazny problem z internetem. Nie wszystkie strony są robione z pamięcia o nich i czasami sa kompletnie nieczytelne. Ale i na to są sposoby np: http://www.colblindor.com/2006/04/10...b-page-filter/
A wracając do zdjęć Micles'a, to to na tle kafelków sie podoba. Ale nadal przydaloby sie światło bardziej z góry.
a to fajne
Te okna niczym skrzydła anioła :)
ostatnie zdecydowanie najlepsze
tylko ja nie lubie takich 'wygibaskuff'
co do daltonista pozdrawia widze że co niektórzy trafnie rozszyfrowali moje niecne intencje i tajemny przekaz, tak jestem daltonistą, krokodyl był zielony a trawa brązowa, i ten dom nie jest fioletowy ;)
Ja nie do końca rozumiem takie "dziwne" pozycje. Gdyby ona opierała się o coś to kumam, ale tak to nie bardzo.
Ale pewnie jestem nie do końca na czasie z obecnymi trendami.
Ok, to w takim razie standardzik dla ciebie :
429.
428 nie, za pozę i cień od nosa
429 tak, za wszystko
429 ciekawe jakby wyglądało aby głębia rozkładała się od tego nieostrego słupka po prawo w głąb
Czyli że co, miałem ustawić ostrość na najbliższy (w kadrze) słupek?
Standardzik jak najbardziej :)
wygibaskuff też nie lubię, ortopedycznie szalone to zdjęcie... już tam pochylenie, brak drugiej ręki, tu też jest stopa wykręcona:eek: hehe i obowiązkowy przy takich pozach otępiały wyraz twarzy. Niesamowity jest ten faszionowy trend...
Ja też czasami nie kminię, ale to już w takich najhardkorowszych przypadkach, jak laska jest totalnie połamana albo kwazimodo. Albo jak po prostu nie trzyma się to kupy...
430.
Fajny lila kolor. Widzę, że faktycznie nie panujesz nad GO:smile:. Taki nieostry fragment na pierwszym planie ma swoją nazwę le coś tam od nazwiska jakiegoś francuskiego reżysera.
To pewnie odnośnie 429. To fajnie, że ma taką nazwę. GO jak najbardziej zamierzona, jak również filar po prawej - zamyka kompozycję.
Skoro jesteśmy przy kompozycji to kto wypowiedział te słowa, że składniki kompozycji legną w gruzach jeśli nie zostanie zachowana oś symetrii? Mam na myśli w dalszym ciągu 429
430 - dobry kierunek światła, ale błysk zbyt mocny, wygląda jak figura woskowa.
429. bardzo lubię, ale wg mnie prosto z puchy wyglądało lepiej..
429. kadrowałbym między tymi dwoma słupami, reszta z lewej mogłaby zniknąć z kadru. 430. fajne, ale ta załamana ręka z prawej mi nie pasuje, wygląda jak źle poskręcany manekin i jeszcze ten sztuczny wyraz twarzy, poza tym całkiem, całkiem, 429 też mi się w zasadzie podoba.