Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [III] ;)
Tak, wszyscy mówią o bezlusterkowcu FF od Canona. Osobiście jestem sceptyczny (i obojętny) w tym względzie. A kompakt FF byłby rzeczywiście posunięciem w stylu Canona. W jednym i drugim przypadku pojawienie się tych aparatów będzie oznaczać, że Canon potrafi już tylko naśladować Sony ;)
Na marginesie: można by się spodziewać, że ten rok będzie obfitował w premiery Canona nakręcające sprzedaż: 1dx2, 5d4, eos m5 etc. Ale prognoza Canona na 2016 przewiduje dalszy spadek sprzedaży w tym segmencie i to o 7%. No chyba, że chcą potem zaskoczyć inwestorów wynikami lepszymi od prognoz ;)
To ja poproszę kompakta FF z obiektywem 35/2. Cena max 5 tys. Dziękuję.
Cytat:
Zamieszczone przez
aptur
To ja poproszę kompakta FF z obiektywem 35/2. Cena max 5 tys. Dziękuję.
Skoro koncert życzeń... Poproszę o "tanie" 500/5.6 L IS (z niewielką aplikacją fluorytową jak w 100-400 II i ze względu na cenę raczej bez DO :( ) w cenie powiedzmy 10 000. Uważam, że moje życzenie ma większe szanse na spełnienie niż Twoje, ale kto wie...
To i ja poproszę 6d w body od 760d z evf gibanym dodykowym ekranem z wbudowanym flashem i przynajamniej z pięćdziesięcioma sprawnymi punktami af.Dziękuje ;) :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
jotes25
Skoro koncert życzeń... Poproszę o "tanie" 500/5.6 L IS (z niewielką aplikacją fluorytową jak w 100-400 II i ze względu na cenę raczej bez DO ) w cenie powiedzmy 10 000. Uważam, że moje życzenie ma większe szanse na spełnienie niż Twoje, ale kto wie...
Z tą ceną to pojechałeś po krawędzi - max 8k złotych, takie mam życzenie, za 500/5,6 L IS.
Stałki są przecież konstrukcją mniej skomplikowaną niż taki zoom 100-400 II.
nie ma najmniejszych szans na 500mm L 5,6 is w cenie ponizej 10k zł,
i tu nie chodzi o koszt projektowania i koszt produkcji,
jeżeli coś takiego wyjdzie to z ceną pod 20k
Cytat:
Zamieszczone przez
JERONIMO1
To i ja poproszę 6d w body od 760d z evf gibanym dodykowym ekranem z wbudowanym flashem i przynajamniej z pięćdziesięcioma sprawnymi punktami af.Dziękuje ;) :mrgreen:
W zasadzie wymieniłeś wszystko, co skłoniłoby mnie do NIE KUPOWANIA takiego aparatu. No może poza punktami AF.
Po przespaniu się z tematem :lol: stwierdzam, że bezlusterkowiec FF od Canona to bzdura. Kompakt może i tak. Zobaczymy.
Cytat:
Zamieszczone przez
jotes25
Po przespaniu się z tematem [emoji38] stwierdzam, że bezlusterkowiec FF od Canona to bzdura. Kompakt może i tak. Zobaczymy.
Czemu bzdura. Dual pixel gdzies sie w koncu przyda