chciałbym test zobaczyć podczas właśnie wesela i typowej ciemnicy bez użycia lampy ..:). Tylko użytkować światło zastane.
Wersja do druku
chciałbym test zobaczyć podczas właśnie wesela i typowej ciemnicy bez użycia lampy ..:). Tylko użytkować światło zastane.
To nie szkło do kotleta. Nie kryje FF. :P :P :P :P :P :P :P :P :P
daje rade w nocy na lawce trenerskiej na stadionie Widzewa gdzie jest beznadziejne swiatlo...
Przy tej wielkości zdjęć mój zestaw 50D + 18-200 nie generuje gorszej jakości. Dajcie coś w pełnej rozdzielczości prosto z puszki bez ostrzenia. Jeżeli na podstawie takich sampli jesteście w stanie zdecydować sie na wydanie ponak 3k pln, no to szacun ;).
Gdzieś napisałem że zadecydowały sample? Budowa bez zarzutu, AF bez zarzutu, światło (!) - zaproponujesz zooma z lepszym? Za takie parametry akceptowalna cena... Zacznij się oswajać z myślą, choć rozumiem, że może być ci ciężko, że L-kowy pomnik ze spiżu zaczyna mieć rysy i może się zacząć kruszyć...
Ludzie nie ma się co przekomarzac, każdy ma swoje rację:o
Wysłane z Sony Xperia S
Ale nie ma światła 1.8. A pewnie ze 3.5 i więcej. To jest 1 i 1/3 działki jaśniejsze od najlepszych zoomów Canona. Ma to właściwie jasność budżetowych stałek. A nawet lepiej, biorąc pod uwagę, że Canon 35 mm ma w wersji 2.0. I to jest w tym szkle wyjątkowe. Do tej pory takie zoomy były tylko do kamer.Cytat:
Przy tej wielkości zdjęć mój zestaw 50D + 18-200 nie generuje gorszej jakości.
Matsil - szacun i za Twoją stopkę :) Ja bym tyle nie wydał. Cieszę się, że masz tak świetnie pracujący zestaw.
Kupiłem sigmę, żeby wymienić stałkę 30mm którą miałem na coś szerszego i bardziej uniwersalnego bez straty na świetle. Różnica w cenie po sprzedaży stałki była na tyle mała, że mogłem sobie na to pozwolić. I tyle.
A, że przy okazji jestem bardzo zadowolony to przepraszam ;)
Pliki z ustawieniami o jakich mówisz możesz znaleźć na optyczne.pl w ich recenzji.
Pozdrawiam
Ja miałem tak samo. 30/35mm to były moje ulubione stałki, którymi robiłem dosłownie wszystko (no poza spotem), ale czasami jednak brakowało mi szerszego kąta. Ta sigma dała mi wszystko co miałem (i szeroko i 35) a nawet lepiej bo jest ostrzejsza od wszystkich stałek 30/35mm jakie miałem.
Wygląda fajnie! ciekaw jestem co teraz wypuści sigma. Z miesiąca na miesiąc zaskakuje i to bardzo!