Szkoda, że nowy obiektyw SIGMA 18-35mm F1.8 DC HSM Art przeznaczony jest pod APS-C. Byłby fajną alternatywą dla Canon'a 16-35mm 2.8 II.
Wersja do druku
Szkoda, że nowy obiektyw SIGMA 18-35mm F1.8 DC HSM Art przeznaczony jest pod APS-C. Byłby fajną alternatywą dla Canon'a 16-35mm 2.8 II.
Podobno działa na aps-h, tylko z winietą 3ev.
u żółtych masa ślubniaków robi kasę używając Nikkor 35/1.8, który jest zaprojektowany pod aps-c i od biedy da się go uzywac z FF, z ogromna winieta - ktora da sie usunac.
ogromna winieta z Nikkor 35/1.8 na FF? no problem, i jak widac mozna zarabiac kase na obiektywie z winieta wieksza niz 5EV
24L i winieta? - wada, że pożal sie Panie Boże, ojezusmaria :lol:
to tak apropos winietowania obiektywow.
winieta to ŻADEN problem.
nie rozumiem, jak mozna nie decydowac sie na zakup obojetnie jakiego obiektywu, bo mocno winietuje.
Myślę, że winieta to najmniejszy problem. W przypadku np. 24mm L winietka nie może być uznana za coś co dyskwalifikuje takie szkło i decyduje o jego zakupie... Byłaby to ostatnia rzecz jaką wziąłbym pod uwagę:) Chętnie przeglądnąłbym sample z połączenia SIGMY A 18-35 mm f/1.8 DC HSM i 5D Mark III:)
Witam,
mam takie pytanie jak sobie radzicie z transportowaniem sprzętu w kościele/sali.
Jakieś sakwy na pasku, albo jakaś torba na pasku. Do samego kościoła to z plecakiem to nie bardzo?
Jak na 2 body to pasek r-strap czy inny wynalazek z szelkami.
Pytam z czystej ciekawości :)
Zadne paski, kamizelki czy torby. Plecak ktory klade na lawke przed goscmi i zaden klopot
no chyba, ze chce sie zmienic obiektyw i spacerek do plecaka ;)
ja ostatnio kupilem sobie to:
Lowepro S&F Light Belt & Harness Kit - Pas/pasek/szelki - Torbylowepro.pl
i jest git :D
BeatX to już dziwnie wygląda :P
widzialem juz naprawde wiele dziwnych, bardzo dziwnych rzeczy w tym fachu :D
czy moje rozwiazanie na transport obiektywow jest dziwne?
nie wiem, i nie wnikam ;) przestalem sie tym przejmowac jak wygladam w pracy obladowany sprzetem, albo czy wygladam pro, robiac zdjecia na plenerze prawie ze lezac na ziemi :lol:
- wazne, ze podczas reportazu jest mi teraz b. wygodnie i jestem jeszcze mobilniejszy.
zdjecia sie podobaja, z roku na rok coraz wiecej zlecen.. takze coco-jumbo i do przodu :mrgreen: