Andee
Czy do Olympusa E-1 też robisz te matowki?
Standard/deluxe i po ile?
Wersja do druku
Andee
Czy do Olympusa E-1 też robisz te matowki?
Standard/deluxe i po ile?
Do E-1 tylko deluxe, cena standardowa...
Cytat:
Zamieszczone przez Andee
:twisted:Cytat:
Zamieszczone przez Andee
to z czym jest ta lepsza do 350
punkty i linie ???
bo ze jasniejsza to wiem tzn nie ciemniejaca
powiem tak żeby ci zobrazować przy jasnych kadrach w mikropryzmatach widzisz kontury normalnie żyletka. przy ciemnych kadrach matówka deluxe jest na moje oko dwukrotnie jaśniejsza. 2 dni temu miałem okazję porównać obie i siebie standart i kolegi deluxe różnica jest naprawdę widocznaCytat:
Zamieszczone przez tadek
jeśli używasz potwierdzenia ostrości [w obiekt. AF] w centralnym punkcie to na tej matówce widac to ponizej kadru pojawia się taka czerwona poświata [mozna sie przyzwyczaić]
a jak dobrze pamiętam to andee pisał że matówka deluxe z liniami podziału kosztuje 320zeta
dla tych co są przyzwyczajeni do mikropryzmatów z zenita o osi połączenia przechylonej o 45st to Andee ma pryzmaty połaczone linią poziomą [horyzontalnie] - mam nadzieję że poprawnie się wysłowiłem
To by były gigawaciki :PCytat:
Zamieszczone przez mcgregor99
Cytat:
Zamieszczone przez enter
pytam co ma wersja de lux do 350d oprocz tego ze jest jasniejsza
co ma ponad to ze jest jasniejsza???
Cytat:
Zamieszczone przez enter
pytam co ma wersja de lux do 350d oprocz tego ze jest jasniejsza
co ma ponad to ze jest jasniejsza???
ale to pytanie do andee'go - bo chyba tylko on wie co do czego co ma i co w jakiej cenie.
Matowka deluxe posiada mikroraster na calej powierzchni, wiec mozna ostrzyc cala powierzchnia matowki a nie tylko klinem i pierscieniem mikropryzmatow jak w wersji standard. Poza tym ma plaska soczewke Fresnela (tez na calej powierzchni), dla lepszej dystrybucji swiatla...
Na razie zaznaczam się na wątku - rozważam zaawansowaną z liniami dla 20D, oraz z liniami i z kilnem do 5D :)