Pewnie nie tanie to urządzenie... ale extra jest motyw z przesuwaniem obiektu o 360 stopni!! pelen wynalazek!
Wersja do druku
Pewnie nie tanie to urządzenie... ale extra jest motyw z przesuwaniem obiektu o 360 stopni!! pelen wynalazek!
Tyle że powiedział bym że to już raczej nie fotografia a coś jakby skanowanie :)
zegarek musi jeszcze poczekać - zastanawiam się nad kompozycją - może coś w weekend pyknę ...
nie pamiętam czy się już chwaliłem, ale mam na kącie jeden taki 360' w formacie .mov - zajmuje 8.5MB (tak że chwil może się ściągać), do odtwarzania potrzebny jest QuickTime - można zoomować i przesuwać za pomocą rączki ... acha nie używałem do tego żadnego specjalnego urządzenia tylko 20D +białe tło i dwie lampy :)
Church 3D 360'
pozdrawiam
Moze ktos mnie tu zlinczuje za herezje jakie wypowiem, ale patrzac na ten projekt tego pojemnika do packshotow wpadlem na pewien pomysl. Matryce LCD sa podswietlane swietlowkami ktore rownomiernie podswietlaja ekran. A gdyby tak kupic 6 takich lcd bez warstwy wyswietlajacej dane, tylko samo rownomierne podswietlenie, zlozyc z tego szescian oraz prosty regulator mocy kazdej ze scian, otwor na obiektyw i powinno byc dosc dobrze ? ;) wiem ze moc wydaje sie byc mala ale efekt moze byc ok ;)
Panowie mam pytanko dotyczące sprzętu do packshotów, od razu przepraszam, wiem że to dział technika robienia zdjęć a nie o sprawach sprzętowych ale gdzie ja znajdę więcej fachowców jak nie w tym wątku"
A więc zaczynamy :
Do czego - zdjęcia przedmiotów, najczęściej wielkość przedmiotów 25 do 50 cm wysokości, czasami trochę mniejsze lub trochę większe.
zdjęcia "często u kilenta" w sklepie a więc chciałbym aby to był zestaw łatwo przenośny.
Wymyśliłem coś takiego :
Jedna lampa błyskowa +statyw+ softbox - i tyle
Powiedzcie czy to dobry pomysł, czy jedna lapma wystarczy.
Druga sprawa, prosił bym o doradzenie jaki sprzęt warto zakupić, jakiej firmy, jaka moc, jaka wielkość softboxu.
W przyszłości mam plan zrobić sobie studio z prawdziwego zdarzenia i zakupić sprzęt w Elfo ale chwilowo nie mam tyle kasy na te zabawki, więc chciałbym coś tańszego.
Panowie da rade wyrobić się w okolicach 500-600 zł ? i kupić coś co nie będzie kompletym dziadostwem ?
Co radzicie ?
Pozdrawiam
To moze ja sie podlacze ;-)
Pierwsze w zyciu packshoty ;-)
Chyba cienie mi wyszly a tak nei powinno byc ;-)
Wesolych Swiat wszystkim.
... do uzyskania efektu 'grawerki' nałożyłem na napis dwa efekty:
Bevel and Emboss + Contour na 50%, przy dobieraniu kąta Shading sugerowałem się naturalnymi cieniami pod "nóżką" kieliszka...
oraz Inner Glow by podkreślić wygrawerowane krawędzie liter :
generalnie wszyskie parametry dobierałem ręcznie, aż do uzyskania oczekiwanego efektu, na koniec zrobiłem jeszcze Resterize warstwy z napisekm i nałozyłem Gaussian Blur z małym Radius'em (0.3) by napis wygladał bardziej naturalnie, na dużym wydruku :)
mam nadzieje że dogłębnie wyjaśniłem tajemnice grawerki, jak ktoś z was ma inny patent na takie napisy bardzo chętnie się dowiem:)
pozdrawiam
wielkie dzięki. Takiego opisu szukałem :)