nikt nie ma aktualnie samyanga z mocowaniem canona, najszybciej mozna dostac rezerwujac na foto-tip, orientowalem sie to wiem :), aktualnie juz zaplacilem za mojego samyanga na foto-tip i kolo 1wszego lipca maja miec dostawe i rozsylac obiektywy
Wersja do druku
Teraz cos z zupelnie innej - Samyang 8mm podpiety pod 500D - Video Test :)
http://www.youtube.com/watch?v=W3JUoyQRqpE (jak nie ma teraz, to zaraz sie pojawi, bo dopiero uploadowalem / klikajcie na HD)
Nagrywane w F5.6.
Widziałem samyangi w No 1 w Arkadach wrocławskich. Wystawiają też oni sprzęt na allegro więc nie trudno ich namierzyć. Oczywiście jak ci po drodze do Wrocka to sobie namacalnie sprawdzisz.
a ja mam takie pytanie czy jest sens go kupić i używać też do zdjęć sportowych? wcześniej ustawić parametry i tak robić zdjęcia?
Musiałbyś chyba bardzo blisko podchodzić do owych sportowców...
mam na myśli rower/bmx i snowboard(jibbing) to i tak w miarę blisko się podchodzi :) tylko pytam czy jest sens i można tak robić z manualem czy musi być auto?
Jest sens, nawet niewskazane jest "auto". Polecam użytkowników maxbmx, merger. Oni potwierdzą :D
Ano tak. Zapomnialem o snowboardzie i BMX/deskach ;)
Powinno dac rade, byle dobre swiatlo bylo, bo hiperfokalna masz na F8, a pewno chcialbys krotkie czasy wykorzystywac :)
Do bmx/snowboard bym brał spokojnie. Ewentualnie Pelanga, ale aktualnie mnie to nie interesuje to nie wiem co by sie lepiej spisało. brakiem focusa sie nie przejmuj.
inna sprawa, ze wydaje mi sie,ze juz wszystko zostalo zrobione w tej tematace i co najwyzej mozna powielac kadry...