Mikrofalówki nie mam ale mam elektryczny piekarnik z termoobiegem i rożnem, pewnie będzie OK tylko jaką temperaturę ustawić :)
Wersja do druku
Mikrofalówki nie mam ale mam elektryczny piekarnik z termoobiegem i rożnem, pewnie będzie OK tylko jaką temperaturę ustawić :)
Koledzy - podpowiedzcie. Jako, że ostanio jak czyściłem matrycę w Krakowie nie byłem zadowolony (chociaż nie z powodu samej matrycy) stwierdziłem, że spróbuje sił samodzilenie. Zakupiłem zestaw Rotin + patyczki i teraz pytanie ile tego płynu dać na patyczek. Wszędzie przewija się, że tzreba dać mało, ale co to znaczy. Może ktoś wyrazi w kroplach.
Przepraszam za infantylne pytanie, ale nie chcę przedobrzyć.
Kto pyta nie błądzi.....no ,może rzadziej błądzi.:lol:Cytat:
Przepraszam za infantylne pytanie, ale nie chcę przedobrzyć
Podobno można spowodować przy b.mokrej końcówce że płyn dostanie się pomiędzy filtr a matrycę i jest kłopot.
Tak więc sugerowałbym wykonac próbę zachowania mokrego narzędzia na np.filtrze UV i zaobserwowanie czy przy dotknięciu, na powierzchnię nie spływa zbyt dużo płynu.Należy zwilżyć ,a nie zalać.
Ostrożnie z dociskiem i kilkakrotnym przesuwaniem.Muskać i tylko raz przesuwać IMHO.Potem zmieniać końcówkę.
Cierpliwość i spokój podstawą sukcesu.Jak nie idzie zostawić do jutra.Nie na siłę.Wymiana matrycy jest kosztowna.Spokój i cierpliwość jest za darmo :-)
Z moją matrycą jest taki problem, że w sumie punktowych zanieczyszeń nie ma, ale są plamy, które mi wyszły jak fociłem ostanio na pokazach przy dużych wartościach przysłony. Jako, że ostanio czesto bawię się w focenie samolotów to na niebie niesty to bardzo "ładnie" widać. W sumie trochę to dziwne, bo to retywnie młode body i mocno mnie to zaskoczyło, w starej 550 czyściełem raz w okresie ok. 2 lat, a tu taki zonk :( Wiem oczywście, że takie plamy moga być nawet w nowych body, ale w sumie już to przeszkadza :(
" Plamy "na fotce ,to niekoniecznie plamy na matrycy.To mogą byc nieostre pyłki.Obeirzyj matrycę lupą.
Nie ma zdefiniowanych okresów czystości matrycy.Przy odrobinie pecha można mieć"brudka" po jednej godzinie.