i przy czasach dłuższych niż 0.3" na drugą kurtynę też nie pstryka.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
off shoe oczywiscie.
Wersja do druku
i przy czasach dłuższych niż 0.3" na drugą kurtynę też nie pstryka.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
off shoe oczywiscie.
Witam, od paru dni jestem posiadaczem lampy Nissin Di622, body C450D, ogólnie jestem zadowolony z tej lampy tylko denerwuje mnie jedna rzecz, podczas robienia zdjęć w AUTO przy średnio oświetlonym pomieszczeniu - AF działa dobrze bo włącza się dość mocna wiązka podczerwona i AF bez problemu łapie ostrość , a jak już przełączę na Manual to robią się schody, przy średnio oświetlonym pomieszczeniu albo wogóle nie ma światła podczerwonego i AF ma problemy albo jak jest ciemniej to sie włączy to ale lekko. Czy to może kwestia ustawień ? czy taki urok tej lampy ?
Nie wiedziałem, że ta lampa emituje IR.
Witam wszystkich na forum!
Jestem nowy na forum ale wiele wątków śledzę od dawna. Zastanawiam się nad wyborem lampy do mojego SX20. Kupując aparat nabyłem również torbę Lowepro Cirrus 110, celowo trochę większą z myślą o późniejszym dokupieniu małej lampy typu ex 270. Lampę będę użytkował głownie w mieszkaniu więc dużych wymagań nie mam. Zachęcony dobrymi opiniami i atrakcyjną ceną zainteresowałem się lampami j/w. Wiem, że Di622 ma lepsze parametry ale czy jest dużo słabsza od DI466? Cenowo są bardzo zbliżone.
Czy ktoś z posiadaczy Di622 może podać wysokość lampy w pozycji palnik w górę (wysokość całkowita od stopki). Obawiam się że mogłaby się nie zmieścić do torby. Pozdrawiam.
Mam SX20 i ową lampę. Wsio ok.
1.Chciałbym dodać, że synchronizacja na "2nd curtain" rzeczywiście jest, tyle tylko że np. w Canonie 50D nie da się tej opcji włączyć. Aparat daje jasną wskazówkę, żebym kupił sobie kompatybilną lampę :-)
2.Przy ustawieniu "na wprost" głupieje automatyczny zoom - jezdzi w jedną i drugą stronę i nie zatrzymuje się. Rzecz godna uwagi to ta, że dzieje się tak tylko przy obiektywie Sigma (sic!) 17-70. Po podpięciu Canona zoom dział jak należy.
3Stopka jest bardzo delikatna, pracuję właśnie umysłowo nad system jej odciążenia (może w jakimś brakecie). Koszt nowej stopki w serwisie to ok. 180 zł + 2 x wysyłka (bo serwis tylko w Trójmieście). Moja w tej chwili jest poklejona i wzmocniona "prętami zbrojeniowymi" z wierteł 0,6 mm.
Podsumowując: nie sprzedam jej pewnie, zostanie jako druga "w razie czego". Ale następna będzie już na pewno Canon. Nie jestem żadnym fotografem, ale lubię jak wszystko działa tak jak powinno.