Mi chodziło tylko o to, że na tej stronie możesz sprawdzić jaki to samolot (choć tu widać), na jakiej wysokości leci i wtedy czasami łatwiej oszacować odległości - tylko tyle :)
Wersja do druku
Mi chodziło tylko o to, że na tej stronie możesz sprawdzić jaki to samolot (choć tu widać), na jakiej wysokości leci i wtedy czasami łatwiej oszacować odległości - tylko tyle :)
Tym razem nic co lata, raczej solidnie stoi. Kupiłem se nowy obiektyw, to się bawię.
nr 150
Załącznik 17072
A byłem w zeszłym tygodniu w Berlinie - to jest Charlottenburg.
Aparat canon EOS 5Ds, obiektyw Zeiss Distagon 2.8/21 ZE.
Jakiś bardzo ładny motyl.
nr 151
Załącznik 17622
nr 152
Załącznik 17623
A tu jakiś rozklekotany ptak.
nr 153
Załącznik 17624
nr 154
Załącznik 17625
nr 155
Załącznik 17646
nr 156
Załącznik 17647
Ciekawe, że nie przypominam sobie, żebym zrobił zdjęcie jaszczurce, która nie ma śladów odrastającego ogona.
Móje widoki z Wagi.
nr 157. Jak zwykle lubię walnąć panoramkę.
Załącznik 17791
nr 158. Ciekawe, że Ganek (po lewej na pierwszym planie) i Gerlach (w tle) mają dokładnie ten sam kształt na szczycie. Jakiś uskok geologicznie?
Załącznik 17792
No i sam szczyt Rysów po stronie polskiej :D. Pamiętam, że nawet tam nie właziłem, siedziałem na przełączce między szczytami polskim i słowackim.
nr 159
Załącznik 17793
ale mamy letni wysyp tatrzanski :mrgreen:
fajna ta panoramiczna waga.
z nia tez mam ciekawe wspomnienia. lata temu zlazilismy z wagi na wschod do ciezkiej z kumplem i dzieciakami (po jakims wspinie na wysokiej). trawki niczym na polnocnej giewontu, lopiany, sypiace sie minipiargi, asekurowalismy sie, choc nie bardzo bylo z czego, chyba z tych lopianow. najgorsze zejscie w moim zyciu... za to widok na wschodnia sciane rysow - przezayebisty. jedna z mniej odwiedzanych scian w tatrach, az dziwne, bo spora, 400m na bide, polozona vis-a-vis galeria wydaje sie przy niej mala. mysle, ze bezpieczniej byloby zjezdzac ta sciana niz zlazic z wagi.
"uskoki" to zwykla erozja, a nie tektonika. no i gankowy jest mikry ino blizej, ma jakies 30m, a gerlachowski spory, ok.100m do przeleczy tetmajera.
a ten tlumek to juz niepotrzebnie wrzuciles, a fuj :mrgreen: