Takie moje zdjęcie z nowiutkiego 6D, zdjecie robione SIGMA 70-200/2.8. Parametry ISO8000, 104mm, f5,6. Tylko exposure ściągniete o 1,79 w lightroom.
GG dysk. iso8000 (1).jpg
Wersja do druku
Takie moje zdjęcie z nowiutkiego 6D, zdjecie robione SIGMA 70-200/2.8. Parametry ISO8000, 104mm, f5,6. Tylko exposure ściągniete o 1,79 w lightroom.
GG dysk. iso8000 (1).jpg
f/5.6 ? A gdzie jest ostrość?
PS. a już widzę, na skrawku welonu przy lewym uchu PM..
Ja kilka dni temu bawiłem się 6D + Canon 85mm f1.8 i było mega ostro i celnie... foty też robiłem w markece typu satu.... i nie powiem bo ten zestaw dawał sobie świetnie radę :) Prawdopodobnie w tym tygodniu jeszcze będzie to body u mnie :D
Moje body jest właśnie w drodze do PL .... planowany dzień dostawy za 2 dni :) a w sobotę test w warunkach bojowych na ślubie !
Dziwne są też niektóre zdjęcia bo różnice ISO 12800, a 2500 są iście kosmetyczne na wydruku a4 praktycznie nie do odróżnienia, gdzie za chwile podobna sceneria i nawet 10x15 widać różnice. Tak po analizie mam jakieś wrażenie, że zdjęcia są jakby poruszone, właśnie brak ostrości. Punkt ostrości jest tam gdzie trzeba ale zdjęcia są jakieś takie "tępe" z 5D mkI nie było tego problemu wszystko było jak żyletka. Poza tym tak jakby coś z tym ISO było nie tak. Zdjęcia robiłem na AUTO ISO. Tam gdzie 5d I spisywał się genialnie 6D ma jakby rajstopę na matryce zaciągniętą. Może coś trzeba w body przestawić ?
A jakich obiektywów używasz?
Sigma 70-200 f2,8 II bez stabilizacji, Canon 50 f1,4, canon L 24-70 f2,8. Nigdy nie mialem z tymi obietywami problemu, na 20D, 50D, 5D.
Może wina leży w obiektywach.... a bawiłeś się kalibracją z poziomu aparatu ? Może tam ktoś coś pogrzebał ;)
12tys. na 6D jest naprawdę b.dobre