Z tego co mi mówił kolega (zajmuje się video) to był to pokaz dla filmowców. Zresztą większe firmy zaproszenia dostały. I raczej nastawiony na to żeby pokazać możliwości nowego wynalazku dla nich.
Wersja do druku
Ktora wersje DPP macie ze mozecie otworzyc te RAW z 5D mkII
Ja mam 3.2.0.6 i nie moge ich wywolac. Dzieki za info
DPP 3.5.1
Ściągnij sobie nowe DPP 3.5.1...czyta RAWy z 5D MKII i 50D.PS CE chyba nie będzie czytał gdyż nie wiem czy nowy ACR będzie pod nim działał.
Dzieki wlasnie sciagam. A jak wyglada sprawa z LR da sie to jakos otworzyc?
Gorączka jak pod sklepem mięsnym w czasach PRL, rzucili towar do sklepu :lol:
Znowu mi - piaskowemu miszczowi - przypada zaszczytna rola.
Odpalam DPP i wrzucam rawa z linku, yyy???... gustaw blur, no dobra jakieś zumidło, kolega cabretti nie zapanował nad modelką czy ręką... OK.
Ctrl+I i opada szczęka: WTF? Szkło to 85LII, f/2.0 i owner: Robert Woźniak, CEO Canon.pl.
F/2.0 czyli powinno być OSTRO, OK szukam (po polsku, nie czesku ;) ) i jest zguba... prawy rękaw pani jest normalnie ostry jak na f/2.0 z 85LII.
Biorąc pod uwagę jak daleko od oczu jest pkt ostrości delikatnie przypuszczam, że kolega cabretti jest poza podejrzeniami.
Nie pojmuję jak Canon może pojechać na demo show z tak rozregulowanym zestawem, ja odbieram to tak: chceta oglądajta, nie chceta nie oglądajta... i tak kupita...
Jeśli ktoś jeszcze nie wie dlaczego Niedźwiedź czy Adam kupili Nikony to może ja - nieśmiało - w ich imieniu rzucę: CAM 3500FX.
czekam na wyrok, proszę o łagodny wymiar kary
"""kolega cabretti jest poza podejrzeniami."" e tam sam sie podejrzewam czasem hii nikt nie jest idealny ;-) mając za sobą 10 napierających gapiów łatwo sie przesunać o parę cm
tu iso 6400 http://fotomagic.republika.pl/obrazki/5d 6400.CR2