Dzięki. Czyli to pewnie norma w win10. Jak canon bedzie miał CR4 to M$ zaktualizuje i CR3 bedzie działał :)
Wersja do druku
Może kiedyś wyjdzie odpowiednia aktualizacja.
A tymczasem można jeszcze poczytać
https://www.dpreview.com/forums/thread/4347927
https://m.dpreview.com/news/28128467...windows-10.amp
Ok. Z tym da się żyć.
Mam jeszcze jedno pytanie do osób posiadajacych Rke. Czy używa ktoś z was Sigmy A 40/1.4. Jeśli tak to jak ona współpracuje przez adapter?
Może to i autostrada ale wizjer elektroniczny to mnie nie przekonuje. W R miał być świetny ale ta sztuczność obrazu nie przypomina tego co widać na ekranie. Jak dla mnie to można oceniać na zasadzie jaśniej, ciemniej.
Kolory w lightroomie takie jakby je przepuścić przez pralkę Frania.
Poza tym będzie super aparat tylko trzeba go bedzie ogarnąć.
Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
Wizjer w R jest świetny co łatwo sprawdzisz porównując w zasadzie z czymkolwiek innym... Ekranik zresztą też.
Że też Ci się pralka Frania przypomniała :lol:
Chyba przywykłeś, że kolory w LR są na starcie dość wyblakłe (niezależnie od body) ale potencjał jest.
Będzie Pan zadowolony ;)
Też tak sądzę [emoji3] Po lustrzankach to pierwszy szok, trzeba się będzie polubić albo kupić moherowy beret
Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
Co do kolorów ja niezmiennie polecę przejście na Capture One. Z każdego aparatu są idealne :D W Adobe coś chyba skopali z profilem, bo dużo osób pisze, że im wszystko lecie w żółto-zielony. Może warto poszukać po sieci jakichś alternatywnych profili.
Co do R faktycznie przejście z DSLR boli, ale jest coraz lepiej. Najgorzej jest niestety z cenami szkieł RF. Stałki L są wspaniałe, ale...no właśnie 13k zł/sztukę :D
--- Kolejny post ---
Ten obiektyw w ogóle ma bardzo mało osób. Jest dosyć "egzotyczny". Ciężko o opinie.
Używam natomiast S35/1.4art, S50/1.4art i tamrona 85/f1.8 - wszystkie chodzą idealnie(AF), bardzo dobrze wykorzystują rozdzielczość matrycy.
Ogólnie rzecz biorąc te wizjery to wciąż jeszcze jest początek "autostrady" 8-). Tu nie ma zmiłuj się i trzeba lat rozwoju żeby to ogarnąć.
Przy czym jedno, ja akurat wcale nie chcę (jak niektórzy) upodabniania obrazu do luszczanki ;). Dla mnie obraz z dslr to żaden wzorzec.
Nie wiem co niektórych tak boli przejście z DSLR, ale ja jestem mega zadowolony. Dla mnie praca AF wynagradza wszystko.