Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [II] ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
najchętniej już bym się zapisał w komitecie kolejkowym
Nie śpiesz się ,kolejki raczej nie będzie.
Dla wiekszości amatorów ( w tym mnie)dotychczasowe body oferują więcej mozliwości niz umiemy wykorzystać.
Przegladałe inne fora .Dominuje zaciekawienie ,ale nie aż takie jak przed 5DIII lub 7DII.
A ja to bym chcial zeby wrocili do matryc 12-16 mp jak 5d classicu
Wysłane z mojego SM-N910C
Cytat:
Zamieszczone przez
zysk
Z Nikona :rozmiar pojedynczego pliku RAW to od 32,4 do nawet 74,4 MB,
Te trochę:25% może się skończyć na 100 MB plikach.
W porównaniu do ~ 30MB z 5DIII to dużo .
Zależy jak dobra będzie ta matryca, dla porównania rawy z X-T1 16mpx ważą 32-34MB ;)
Pozdr
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Nie no 50 mpx to jest moje marzenie. Śnię po nocach o takiej rozdzielczości. Po co mi duży DR czy gładkie wysokie iso bez bandingu, to mi jest do niczego niepotrzebne.
7D2 ma dużo mniejszy banding od 5D3 :p
Cytat:
Zamieszczone przez
jaś
jeśli użyją matrycy od sony to może nastąpi przełom, na miarę odkrycia ameryki, użytkownicy canona dostaną matrycę z większym DR, aż nie wierzę w co piszę i to może być jedyna realna korzyść z tego nowego aparatu.
Nie sądzę żeby był jakiś przełom. Te matryce Sony które są w innych puszkach mają dobry DR tylko przy niskich iso. Do tego dla mnie kolory z nich są dyskusyjne. Szumy wcale nie lepsze.
Canon. Po pierwsze jakiś czas temu chwalili się, że mają matryce o takiej gęstości, po drugie rozwijają technologię dualpixel nie po to żeby stosować rozwiązania innych firm. Pomijam już że nie dawno pisali i był chyba nawet paten nowej technologii matryc. Dla mnie się to kupy nie trzyma ale w sumie to możliwe jest wszystko.
Cytat:
Zamieszczone przez
zysk
Nie śpiesz się ,kolejki raczej nie będzie.
Dla wiekszości amatorów ( w tym mnie)dotychczasowe body oferują więcej mozliwości niz umiemy wykorzystać.
Przegladałe inne fora .Dominuje zaciekawienie ,ale nie aż takie jak przed 5DIII lub 7DII.
Chyba nie wziąłeś tego co pisałem na poważnie ;).
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Chyba nie wziąłeś tego co pisałem na poważnie .
Hehe ,Ty chyba też nie sądzisz ,że to napisałem na poważnie,choć mozna tak odczytać
:(Nie śpiesz się ,kolejki raczej nie będzie.) :mrgreen: .
W pisanym czasem trudno odnaleźć dystans lub żart.
pzdro
50 Mpix od Canona w serii EOS-1
Kolejne źródła potwierdzają, że w przyszłym roku oferta firmy Canon powiększy się o lustrzankę z serii EOS-1, w której zostanie wykorzystana matryca o rozdzielczości około 50 Mpix.
Inne że będzie to Canon EOS-3D.
Ciekawe jaki będzie zakres tonalny tego aparatu. Na razie cisza w canonie. Ldzie w okół coraz więcej o tym gadają a oni nic - jak by ich to w ogóle nie dotyczyło.
A może ktoś z forum dotarł do bardziej miarodajnych informacji?
Jeśli chodzi o dynamikę i kolor to tylko seria eos-1 jest ok. Np. 5d mk II w cieniach dominuje czerwień ,a w modelach 4 cyfrowych jeszcze gorzej. Przeciętny człowiek nie wie co to DR ,więc trzeba ładować w cyfry ,im więcej Mpix tym lepiej :)
Canon Confirms Development of High Megapixel Camera ÂŤ Canon Rumors
Ciekawe. Czyżby mieli wypuścić do tego jakieś super eLki?? Strach się bać ile to będzie kosztowało?
No proszę, czyżby miał się wreszcie ukazać legendarny model 3D? Nowym forumowiczom przypomnę, że jeden kolega z forum podobno widział go już jakieś 6 lat temu.