Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie
Eeee, jak ta puszka tak naświetla, to niezła wtopa :-)
chwile wcześniej fociłem czarnego kota i miałem ustawione -1ev :roll:
Daj jakieś zdjęcia takie normalne z tego aparatu. poproszę :) Jest niby w sieci kilka ale wszystkie dopieszczone, chciałbym coś surowego zobaczyć na ISO 6400. Chyba, że znacie link gdzie mogę takie zdjęcia pooglądać, ale nie modelek w studio czy kwiatków w doniczce.
Cytat:
Zamieszczone przez
waka
Masakra jakaś ! : o
Sorry kolego, ale nie psuj więcej opinii tego aparatu, takimi zdjęciami - bez obrazy, to już lepiej zdjęcia mojej kobiety wyglądają, która robi na 4letnim finepixie na pełnym auto :)
chyba nie wiesz kolego o co chodziło w tych zdjęciach. to nie miały być foty na wystawe lub do galerii jakichś. to są 100% cropy na AI servo żeby sobie zobaczyć czy można tego używać czy nie. o naświetleniu wspomniałem
http://img841.imageshack.us/img841/1551/mg0040b.jpg
tu 70% crop z AI, na oko trafionych było około 80% zdjęć
witam.
mam pytanie do praktykow: na ile rozni sie szybkosc pracy srodkowego af w porownaniu do 1ds II i IIII w one shot? nie mowie o sytuacjach z mala iloscia swiatla gdzie ponoc 6d wygrywa, tylko w takich normalnych, dziennych. mam obiektywy f/4. zastanawiam sie nad wymiana na 6d, a na dobra sprawe uzywam tylko srodkowego punktu autofocusa i pomijajac wszystkie inne roznice to dla mnie kluczowa sprawa. czy faktycznie jest duza roznica w szybkosci af?
Cytat:
Zamieszczone przez
totus
witam.
mam pytanie do praktykow: na ile rozni sie szybkosc pracy srodkowego af w porownaniu do 1ds II i IIII w one shot? nie mowie o sytuacjach z mala iloscia swiatla gdzie ponoc 6d wygrywa, tylko w takich normalnych, dziennych. mam obiektywy f/4. zastanawiam sie nad wymiana na 6d, a na dobra sprawe uzywam tylko srodkowego punktu autofocusa i pomijajac wszystkie inne roznice to dla mnie kluczowa sprawa. czy faktycznie jest duza roznica w szybkosci af?
Z 24-105 środkowy działa bardzo szybko i sprawnie.
dzieki. wlasnie generalnie wszyscy sa zadowoleni, natomiast chodzi mi o bezposrednie porownanie, czy szybkosc pracy jest mocno w tyle za 1d
Cytat:
Zamieszczone przez
totus
dzieki. wlasnie generalnie wszyscy sa zadowoleni, natomiast chodzi mi o bezposrednie porownanie, czy szybkosc pracy jest mocno w tyle za 1d
Zależy też od tego jakie szkło podepniesz. Jedynki mają bardzo wydajną "elektrownię" to ma spory wpływ na żwawość pracy AF-a - szczególnie w szkłach w których jest czym poruszyć.