Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [II] ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
BartasPL
7k w PL to niska cena? Niewiele jest droższych szkieł...
Obawiam się, że to w Polsce wyjdzie raczej 7,6 k :(
Gdy w lipcu pojawił się "wyciek" ceny: 2400 USD to nie było wielkiego lamentu na forach. No to mamy...
Nie ma litości dla amatorszczyzny :x Ciemne zoomy "L" w nowszym wydaniu mają swoją cenę.
Z doświadczenia po zakupie C70-300L IS mogę powiedzieć, że dochodzenie psychiki do siebie po absurdalnie dużym wydatku trwa ok. 3 miesiące pod warunkiem, że obrazek rzeczywiście zacny.
Cena zawsze oscylowała w okolicach 70-200 (zwykle trochę poniżej) więc wielkim zaskoczeniem bym tego nie nazywał.
oczywiście chodziło mi o cenę Canona 5d mark III
Cytat:
Zamieszczone przez
McKiller
oczywiście chodziło mi o cenę Canona 5d mark III
Bedzie jaka jest. Wyjdzie mk4 wowczas mk3 zostanie wycofane z produkcji. Mk4 na poczatku bedzie kosztować wiecej jak to nowości.
Zreszta 5dmk4 moze pojawic sie tak samo w 2015 jak i 2016. Nigdzie nie widzialem informacji o premierze po nowym roku
Planowany termin premiery 5dmk4 zgodnie z 3,5 rocznym harmonogramem przypada na jesien 2015 wiex dostepnosc pewnie zima 2015 lub wiosna 2016
Podejrzewam, że pod koniec 2015 roku prawie wszystkie modele będą już na Digicu 6, pewnie najszybciej pojawi się nowy rebel.
Tyle, że z samego DIGICa niewiele dla nas wynika, obojętnie czy 5 czy 6. Canon ma do rozwiązania o wiele większe problemy związane z architekturą sensora i przetwarzania wielokanałowego ADC. One rzutują nie tylko na duży szum odczytu i kiepski DR na niskich ISO, ale także implementację video, AF na matrycy czy możliwość zastosowania EVF. DIGIC to sama końcówka tego potoku.
Pod tym względem przyszły rok zapowiada się pasjonująco. Zwłaszcza, że na Canona nikt nie będzie czekał, a SONY planuje już uderzenie z grubej rury na początku roku.
Co do premier w tym roku, to mam wrażenie, że na 100-400 z grubsza temat się zakończy (choć spodziewam się jeszcze jednego szkła EF-M). Co do korpusów, to już chyba za późno na premierę w kontekście zakupów przedświątecznych. Więc następne premiery pewnie w lutym najwcześniej (choć np. EOS M2 pojawił się dopiero w grudniu, ale on jedynie w Azji sprzedawany jest).
P.S. Właśnie zwrócono mi uwagę, że Canon nie ma żadnego superzooma do filmowania. Czyli np. EF-S 18-300 STM też może pojawić się dość szybko.
PS.2. Ciekaw też jestem czy nowy 100-400 wg Canona ma możliwość współpracy z TC. Nie spodziewałbym się (oczywiście Kenko się ucieszy). I wtedy za rok spodziewałbym się kolejnego tele L w kategorii dla foto-entuzjastów :lol: To jest oczywiście schemat "dojenia", który znamy z korpusów. Choć w przypadku obiektywów na pewno trudniejszy w realizacji.
Cytat:
Zamieszczone przez
jotes25
Tyle, że z samego DIGICa niewiele dla nas wynika, obojętnie czy 5 czy 6. Canon ma do rozwiązania o wiele większe problemy związane z architekturą sensora i przetwarzania wielokanałowego ADC. One rzutują nie tylko na duży szum odczytu i kiepski DR na niskich ISO, ale także implementację video, AF na matrycy czy możliwość zastosowania EVF. DIGIC to sama końcówka tego potoku.
Pod tym względem przyszły rok zapowiada się pasjonująco. Zwłaszcza, że na Canona nikt nie będzie czekał, a SONY planuje już uderzenie z grubej rury na początku roku.
Co do premier w tym roku, to mam wrażenie, że na 100-400 z grubsza temat się zakończy (choć spodziewam się jeszcze jednego szkła EF-M). Co do korpusów, to już chyba za późno na premierę w kontekście zakupów przedświątecznych. Więc następne premiery pewnie w lutym najwcześniej (choć np. EOS M2 pojawił się dopiero w grudniu, ale on jedynie w Azji sprzedawany jest).
P.S. Właśnie zwrócono mi uwagę, że Canon nie ma żadnego superzooma do filmowania. Czyli np. EF-S 18-300 STM też może pojawić się dość szybko.
PS.2. Ciekaw też jestem czy nowy 100-400 wg Canona ma możliwość współpracy z TC. Nie spodziewałbym się (oczywiście Kenko się ucieszy). I wtedy za rok spodziewałbym się kolejnego tele L w kategorii dla foto-entuzjastów :lol: To jest oczywiście schemat "dojenia", który znamy z korpusów. Choć w przypadku obiektywów na pewno trudniejszy w realizacji.
bo to miał być (był lub nawet jeszcze jest) rok szkieł (chyba przespałem cały), następny rok będzie rokiem korpusów :mrgreen: a kolejny rokiem matryc.