Open price, open quality, closed Canon :D
Wersja do druku
INFO:
Panowie z Canona na roadshow BEiKSA we Wrocławiu twierdzili, że mają jedyny egzemplarz 5D mk II w Polsce : ))))
Prawie 40 mln kraj i canon udostępnia 1 (słownie jeden) egz. pokazowy. do tego pokaz jakiś taki zakamuflowany. dla wybrańców powiedziałbym. . Brawo. daje pojęcie jakie znaczenie ma rynek Pl dla wyżej wymienionej firmy.
eee... myslisz, ze w Holandii jest inaczej? Canon ma 28-29 listopada prezentacje w duzym holenderskim sklepie i na tej prezentacji ma byc 50D ale 5DmkII nie.
dla odmiany, 5 dni pozniej, 3 grudnia, w tym samym sklepie, bedzie sw. Mikolaj z nowiutkimi 5DmkII do kupienia ;)
z punktu widzenia marketoidow to moze takie 2 "iwenty" sa lepsze niz raptem 1, ale na logike to to jest popaprane tak czy siak :)
nie dla wybrańców, to był pokaz powiedziałbym, branżowy, dla tych, z których żyje beiks, czyli dla małych tv, małych firm produkcji wideo i małych telewizji
sprzęt foto, jak podejrzewam , to w beiksie poboczna część sprzedaży
Weźcie pod uwagę, że na roadshow prezentowano głównie rzeczy do pracy wideo a nie foto
potwierdzam wypowiedz kol. josifa , w Łodzi było to samo , miał być Canon ale dał ciała i było go brak.Pokaz był dla wybranych i to w temacie TV i Video .
a może wstyd "to coś" pokazywać ludziom? bo nie wierzę że udostępnienie kilku testowych egz. przekracza logistyczno-finansowe możliwości firmy Canon. :shock:
ps. tak mi sie skojarzyło że w zasadzie kelner z odgrzanym kotletem też sie w światła jupiterów nie pcha.:mrgreen:
tutaj aparaty i szkiełka były, nawet jakaś pani fotograf z nimi.
sam nie dałem rady pojechać tylko ekipę wysłaliśmy,
to są raczej prezentacje dla firm a nie dla indywidualnych użytkowników.
choć podejrzewam że gdyby ktoś się zgłosił to pewnie wpisaliby na listę
ja wysłałem aż cztery osoby i nie było problemów