Odp: Przydatność Samsunga S22 vs aparat foto, rozważania JP.
Cytat:
Zamieszczone przez
candar
Mój ChatGPT ma nieco inne zdanie na ten temat bo uważa, że "Smartfon jest sprzętem, który może być wyposażony w aparat fotograficzny " Tym samym wcale nie musi posiadać aparatu fotograficznego i nie jest sprzętem fotograficznym.
"Sprzęt fotograficzny innych firm" może traktować o smartfonach, tylko muszą być one wyposażone w aparat. Pokażesz mi smartfona z tego roku, lub nawet takiego rocznego, który nie jest wyposażony w aparat?
Przepraszam Andrzeju, ale nie mam ochoty na takie dziwne przepychanki. Klituś bajduś ;)
serio Candar kompletnie nie kumam Twojego oburzenia
smartfon z aparatem robi zdjęcia i do tego niezłe, w niektórych zastosowaniach wystarczające
tyle i tylko tyle
bo idąc Twoim tropem to czy aparat szpiegowski jest sprzętem fotograficznym? a jak nie to czym?
Czy statyw jest sprzętem fotograficznym?
Cytat:
Zamieszczone przez
tomfoot
Tak ;)
Czyli poduszka wypełniona fasolą, której używam jako "statywu", też. Fajnie! :D
W całej tej przepychance nie chodzi ani o fotografię jako taką, ani o to, jakim sprzętem jest wykonywana, lecz o namawianie do nabywania smartfonów nawet jako sprzętu dodatkowego nie ze względu na ich zaawansowane funkcje fotograficzne, które są wabikiem, ale ze względu na ich nieudokumentowane właściwości.
Cytat:
Zamieszczone przez
MstrG
"Sprzęt fotograficzny innych firm" może traktować o smartfonach, tylko muszą być one wyposażone w aparat. Pokażesz mi smartfona z tego roku, lub nawet takiego rocznego, który nie jest wyposażony w aparat?
Przepraszam Andrzeju, ale nie mam ochoty na takie dziwne przepychanki. Klituś bajduś ;)
Pełno jest obecnie na rynku telefonów bez aparatu fotograficznego ;) Telefon NOKIA 105 2019 Dual SIM, TELEFON KOMÓRKOWY MAXCOM MM428 BB itp ;)
No tak, to telefony dla seniorów nie potrzebujących wrzucania selfie na portale społecznościowe ^^
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
tomfoot
Jeśli użyjesz statywu do rozstawienia namiotu w górach to będzie turystycznym sprzętem górskim
xD
I Ty masz czelność pouczać Jana... Na pytanie " Pokażesz mi smartfona z tego roku, lub nawet takiego rocznego, który nie jest wyposażony w aparat?" odpowiadasz
Cytat:
Zamieszczone przez
candar
Pełno jest obecnie na rynku telefonów bez aparatu fotograficznego ;) Telefon NOKIA 105 2019 Dual SIM, TELEFON KOMÓRKOWY MAXCOM MM428 BB itp ;)
No tak, to telefony dla seniorów nie potrzebujących wrzucania selfie na portale społecznościowe ^^
Przecież tego nie ma nawet jak skomentować.
Cytat:
Zamieszczone przez
candar
Jeśli użyjesz statywu do rozstawienia namiotu w górach to będzie turystycznym sprzętem górskim
xD
Według linka którego sam wrzuciłeś to statyw jest sprzętem fotograficznym.
1 załącznik(ów)
Już to kiedyś tu wrzuciłem, ale powtórzę. Tak jak na poniższym screenie wygląda kategoryzacja sprzętu fotograficznego w bodaj największym w Polsce sklepie z elektroniką itp. Category managementem w tej sieci zajmują się osoby, którym zarządzanie sprzedażą nie jest obce i wiedzą gdzie umieszczając produkty spowodują zwiększona sprzedaż. Tak więc słuchajcie Jasia, bo on zna przyszłość, która jest ujowa :-) Załącznik 13406
Nie wiem tylko czy aparat jest bardziej smartfonem czy gadżetem. Sądząc po cenach takiego r5 z rf to obstawiam, że to gadżety.
Cytat:
Zamieszczone przez
Heldbaum
Czyli poduszka wypełniona fasolą, której używam jako "statywu", też. Fajnie! :D
No z tego wynika, że też. Też do tej pory żyłem w błogiej nieświadomości. Link do wikipedii odmienił moje życie. Ja miełem kiedyś specjalne rękawiczki do robienia nocnych zdjęć zimą. Teraz wiem, że to też był sprzęt fotograficzny.