Odp: Canon EOS R - dyskusja ogólna.
O to ciekawe, bo ja w informacji do sprzedawcy napisałem że ma być nie macany i z gwarancją canon Polska. Ciekawe czy mi coś napiszą czy wyślą tak na pałę że może nie zauważę
Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
Na abfoto są po 9600
Cytat:
Zamieszczone przez
Marcinus
Za 8 tys z prywatnego importu? Czyli cyfrowe czy abfoto maja z azji prywatnie przywiezione? Nie robmy żartów :) Polska dystrybucja i gwarancja pl jest w takichbsklepach. Z reszta sa to partnerzy canona wiec nie zaryzykowaliby jakiejs azjatyckiej szmuglowanki.
To nie jest szmuglowanka :D nie wiem jak dokładnie to wygląda, ale najczęściej odbywa się to przez firmy z UK z fakturami itd. to jest legalne, ale ze względu na inną dystrybucję nie masz gwarancji PL od producenta. W USA to się nazywa grey market.
Masz rację, że w cyfrowe jest Polska dystrybucja. AB nie wiem, bo u nich jeszcze nie kupowałem. Zatem jeśli w tym pierwszym jest R-ka za 8000 zł to tym bardziej jest to korzystne. Polecam ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
rostek andrzej
O to ciekawe, bo ja w informacji do sprzedawcy napisałem że ma być nie macany i z gwarancją canon Polska. Ciekawe czy mi coś napiszą czy wyślą tak na pałę że może nie zauważę
Ja zamowilem z odbiorem w sklepie wiec na miejscu sobie obejrze czy nie byl rozpakowywany macany itp... Jak bedzie coś nie tak to nie biore. Ma byc nowka proste.
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
rostek andrzej
Na abfoto są po 9600
Z rabatem 1250 do 30.10 ale jak napiszesz zeby ci dali taki jak w cyfrowe.pl to dadza czyli 1500 rabatu i wychodzi 8099 zl.
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Nieźle.
Jedyny problem to taki że za nic nie mogę znaleźć powodu dla którego miałbym go kupić :?
Ja po jakimś roku z 6d2 tak się polubiłem z dpaf, że stwierdziłem iż muszę spróbować z aparatem opartym tylko na takim af-ie.
Ogólnie af był dla mnie najczęściej przyczyna zmiany body. W canon-ie zawsze dawkują jego skuteczność. Tak żebyś nie był za szczęśliwy ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
jinks
Ja po jakimś roku z 6d2 tak się polubiłem z dpaf, że stwierdziłem iż muszę spróbować z aparatem opartym tylko na takim af-ie.
Ogólnie af był dla mnie najczęściej przyczyna zmiany body. W canon-ie zawsze dawkują jego skuteczność. Tak żebyś nie był za szczęśliwy ;)
Problem w tym że w eMkach też ten AF mi całkiem nieźle działa i nijak nie jestem w stanie sobie wytłumaczyć że jak kupię FFa to zrobię lepsze zdjęcia :lol:...
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Problem w tym że w eMkach też ten AF mi całkiem nieźle działa i nijak nie jestem w stanie sobie wytłumaczyć że jak kupię FFa to zrobię lepsze zdjęcia [emoji38]...
Nie powiem, że lepsze...ale o charakterystycznej plastyce. Szczególnie jeśli focisz ludzi. Jeśli chcesz ten specyficzny wygląd to warto. W przeciwnym wypadku pewnie nie.
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Problem w tym że w eMkach też ten AF mi całkiem nieźle działa i nijak nie jestem w stanie sobie wytłumaczyć że jak kupię FFa to zrobię lepsze zdjęcia :lol:...
Jestem przekonany że wiesz że zrobisz szersze zdjęcia bez zniekształceń obiektywów ultra szerokokątnych, najprawdopodobniej będziesz miał więcej pikseli w obrazie i będzie zastosowana lepsza technologia używania/robienia zdjęć.
jp
Re: Canon EOS R - dyskusja ogólna.
A co powiecie o rp za 5k? Jest sens ?
Zależy do czego. Jeśli masz ciśnienie na małego bezlusterkowca z ff i akurat canona to może. Ale za te pieniądze można znależć ciekawsze aparaty