Odp: Zarabianie na zdjeciach
Cytat:
Zamieszczone przez
Golderka
Temat trochę zszedł na boczny tor. Tak z czystej ciekawości, czy fotograf amator, który pstryka kompaktem, ma szansę sprzedać swoje zdjęcia? ;]
A dlaczego nie . Liczy się pomysł nie tylko sprzęt - dla przykładu oglądałem ostatnio fotolię i widzę foty z pewością nie robione lustrzanką i to bez pomysłu. To Ty robisz djęcie układasz kadr aparat "tylko" utrwala Twoje spostrzeżenie. Może nie osięgniesz wielkich kwot ale zawsze warto próbowac. Ceny tam tych zdjęć to kilka zł ale zarobek jest :)
Cytat:
Zamieszczone przez
morfeuszfilm
A dlaczego nie . Liczy się pomysł nie tylko sprzęt - dla przykładu oglądałem ostatnio fotolię i widzę foty z pewością nie robione lustrzanką i to bez pomysłu. To Ty robisz djęcie układasz kadr aparat "tylko" utrwala Twoje spostrzeżenie. Może nie osięgniesz wielkich kwot ale zawsze warto próbowac. Ceny tam tych zdjęć to kilka zł ale zarobek jest :)
polecam lekturę Stock Board - forum fotografii stockowej
jakby nie było jakość zdjęć musi być dobra.
Cytat:
Zamieszczone przez
rickwind
jakby nie było jakość zdjęć musi być dobra.
Pewnie tak ale według mnie jeśli chcesz zarabiać na zdjęciach to przede wszystkim musisz mieć dobre zdjęcia. Jakość techniczna to sprawa drugorzędna.
podzielam i nie często tworzyłem szkolenia elektroniczne, plakaty i tu niestety wybierałem zdjęcia (kupowałem stockowce), które są bardzo dobre by klient się nie przyczepił. Wiadomo zależny do czego się je kupuje.