Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [II] ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
jotes25
1. Dzisiaj "dowiedziałem się" dlaczego nie ma nowych ultrajasnych szkiełek (f/1.2, f/1.4, f/1.8 itp.).
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
A ja się dowiedziałem że Canon w ogóle zmienia branżę i będą robić mieszadła do mleka dla dzieci
Więc Zelmer będzie robił średni format?
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
A ja się dowiedziałem że Canon w ogóle zmienia branżę i będą robić mieszadła do mleka dla dzieci - nie pytajcie skąd to wiem, bo nie mogę powiedzieć ale przynajmniej będzie można snuć rozważania co dalej i czym trzeba będzie robić zdjęcia :mrgreen:.
No w mieszaniu Canon zły nie jest :)
ale i tak znajdą się tacy którzy powiedzą, że nawet do tego się nie nadaje :D
Kolekcjoner pisał ostatnio, że biorą się za uprawę ogórków. Teraz okazuje się, że będą je mieszać z mlekiem. I narobił mi smaku na mizerię. To pierwsza dobra wiadomość :)
Druga jest zaś taka, że tylko dzisiaj i jutro nowy Canon 6d w Polsce efektywnie za ca. 4500!!!
Cytat:
Zamieszczone przez
jotes25
Druga jest zaś taka, że tylko dzisiaj i jutro nowy Canon 6d w Polsce efektywnie za ca. 4500!!!
Przy założeniu, że tablet się sprzeda za 1100zł. Co daje nowe 6D w cenie używanego Marka II.
Cytat:
Zamieszczone przez
czapix
Przy założeniu, że tablet się sprzeda za 1100zł. Co daje nowe 6D w cenie używanego Marka II.
no to wakomy potanieją na allegro
Cytat:
Zamieszczone przez
jaś
no to wakomy potanieją na allegro
Niekoniecznie. Sprzedaż w tej promocji pewnie nie była duża, no i nie każdy tablet trafi na allegro.
Cytat:
Zamieszczone przez
jotes25
Kolekcjoner pisał ostatnio, że biorą się za uprawę ogórków. Teraz okazuje się, że będą je mieszać z mlekiem. I narobił mi smaku na mizerię. To pierwsza dobra wiadomość :)
Błeeee, nie lubię mizerii.
Moim zdaniem jest to mało prawdopodobne. Zbyt dużo zainwestowali żeby teraz to odłożyć na półkę, nie mówiąc już o tym że Canon nie jest firmą robiącą tylko foto więc różnej maści sensory wykorzystują w bardzo wielu sprzętach i zwyczajnie opłaca im się mieć i rozwijać własną technologię. O ile wiem część też /po cichu/ sprzedają. Byłoby to mało logiczne działanie.
A przykład jakiegoś kompakta jest o tyle bezpodstawny że oni od dawna małpy czy kamery wyposażali (chyba do dziś tak jest) w sensory Sony, więc to nie jest nic nowego.
No chyba że to przejaw Japońskiej solidarności i chcą pomóc upadającej siostrzanej firmie ;).
Kto wie. Zobaczymy ile prawdy w tej plocie, ale tez nie sadze by Canon pchal sie w cos takiego.