Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [II] ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
To szkło ma chyba ze dwadzieścia lat więc może kiedyś trafią z rumorsami 8-).
Nawet pełnoletnie nie jest...;)
Myślę, że premiera w listopadzie jest już nieodwołalna.
Szkiełko będzie wymiatać, sadząc po jakości C70-300L IS.
Fajnie by było, żeby opinie nie kończyły się wyłącznie na biadoleniu odnośnie ceny. W końcu potencjalni kupujący mają czas od lipca, żeby się z ta ceną oswoić (pewnie ok. 8700 PLN).
Cytat:
Zamieszczone przez
marfot
Nawet pełnoletnie nie jest...;)
Pisałem z głowy :oops:.
No zobaczymy. Zobaczymy też czy będą tak świrować z ceną jak w wypadku większości premier nowych eLek.
Ale już np. 400/5.6 L ma 21 lat! I raczej bezpośredniego następcy nie należy się spodziewać. Następcą może być właśnie nowy 100-400 o ile Canon pójdzie o krok dalej niż w przypadku wspomnianego tu 70-300. Czyli da lepsze MTF-y (np. przez zastosowanie elementów fluorytowych) i możliwość pracy z extenderami.
Z trochę innej beczki: https://translate.google.com/transla...-de-sigma.html
Bardzo ciekawa lektura, wbrew pozorom także sporo o Canonie.
1. Dzisiaj "dowiedziałem się" dlaczego nie ma nowych ultrajasnych szkiełek (f/1.2, f/1.4, f/1.8 itp.). Niestety nie mogę nic więcej napisać na ten temat (proszę też nie pytać na PW), ale przynajmniej jest zaczyn do rozmyślań ;)
2. Zupełnie BEZ ZWIĄZKU z pkt. 1 kolejna ciekawa lektura http://www.canon.com/ir/conference/pdf/conf2014q3e.pdf. Ogólnie pozytywy są, choć lekko nie jest.
Cytat:
Zamieszczone przez
jotes25
1. Dzisiaj "dowiedziałem się" dlaczego nie ma nowych ultrajasnych szkiełek (f/1.2, f/1.4, f/1.8 itp.). Niestety nie mogę nic więcej napisać na ten temat (proszę też nie pytać na PW), ale przynajmniej jest zaczyn do rozmyślań ;)
unia europejska ich ogranicza :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
jotes25
Nie będzie jasnych szkieł - nie będzie problemów z BF/FF ;)
A mi się marzy jasna sigma 85 f/1.4 w wersji ART albo 135 f/1.8... Coś tam kiedyś na rumors było ale ucichło.
Więc skoro Canon odpuści to może chociaż Sigma nie zawiedzie.
A czego ty chcesz od 135L
A ja się dowiedziałem że Canon w ogóle zmienia branżę i będą robić mieszadła do mleka dla dzieci - nie pytajcie skąd to wiem, bo nie mogę powiedzieć ale przynajmniej będzie można snuć rozważania co dalej i czym trzeba będzie robić zdjęcia :mrgreen:.