Olbrzymie żaglowce przycumowały w Szczecinie
Taki tytuł zauważyłem na onecie, więc mam nadzieję że porobisz masę ciekawych zdjęć :)
Wersja do druku
Olbrzymie żaglowce przycumowały w Szczecinie
Taki tytuł zauważyłem na onecie, więc mam nadzieję że porobisz masę ciekawych zdjęć :)
Klasyk ... za ciężkie pieniądze :mrgreen:
A zdjęcia bardzo miłe dla oka .
OGÓREK
465
--- Kolejny post ---
Aż się łezka kręci :lol: .
Jak dla mnie ogórek na 465 trochę "świeci" tymi kolorkami.
--- Kolejny post ---
462 - napis na czapce to "technikum morskie"? Jak tak to ciekawa szkoła, a może raczej styl życia. Kolega ukończył technikum żeglugi śródlądowej w K-Koźlu. Pływa oczywiście po oceanach, a nie po Odrze :).
Radocha
467
468
--- Kolejny post ---
Wcześniej nie widziałem ,teraz widzę ;) .
Fajnie pokazane ostatnie motoryzacyjne :)
Przeminęło
469
Teleportowałeś się do poprzedniej epoki ?:)szkoda tylko ze zdjęć takich nie robisz jakimś dużym formatem , oczywiście odpowiednim do tamtych lat.
Naprawdę teraz to zaglądam z ciekawością do Twej galerii./Chyba wiesz o czym piszę ;)/
Czekam na kolejne kadry mobilne:)
470
,
italy dzięki za wsparcie :lol: .
Cudeńka , chciało by się taki mieć.
Kolejne zdjęcie mające w sobie to coś co każe zatrzymać wzrok na dłuższą chwilę.
471
Czy te wiechcie bardzo przeszkadzają ?
Wiechcie nie ,ale siatka i ten niebieskawy słupek tak.:confused: Się czepiam :mrgreen:
Ileż w tym psiaku energii :)
Dzięki z uwagę ,faktycznie zignorowałem background :? .
Moze tak?
Jakżeś tyle mazał to wymaż toto brązowe - palik może :)Choć i tak drzewko wyrasta mu z zadu :)
Ale ogólnie jest już lepiej :mrgreen:
Rzadki gość
472
Się czepię - to kadr pionowy ma być a nie jakieś poziomy :mrgreen: nie ma na to zgody.A po 2 postaraj się o coś co pozwoli mi pooglądać ciut dłużej zdjęcie niż kilka sekund .:twisted:
Masz rację,to słaba fotka,ale chciałem pokazać ,że żyję ,bo chwilowo mam inna fazę niz foto.Dzięki.
No właśnie, myślałem ze Ci padł aparat.Aż strach spytać co to za nowa faza:) mam nadzieję że nie zakupiłeś haubicy i nie trenujesz do tarczy;)
A tak poważnie to ja mam czas, i poczekam na Twe lepsze fotki.
Nie starczy tobie cierpliwości
473
No proszę Fuji nadaje się do macro.
A ta cała szklarnia canona to do lamusa, czy tylko na chwilę ?
Fotka całkiem ładna.
No i piękne pytanie :mrgreen: .Nie mam ani jednego obiektywu macro.
Odkrywam zalety tego Fuji X-S1 trochę za późno,to świetny aparat do wszystkiego ,
za wyjątkiem fotek akcji.Świetny tryb video z ostrością zoom.
Szklarnia do C jest nienaruszalna i jedyna zmiana która mogłaby nastapiś , to z 100-400 z wersji I na II.
Ale juz wiem ,ze to nie nastąpi szybko.Kręci mnie fotografowanie "szybkosci",
jeszcze nie umiem ,ale się staram.
Dzieki ,ze zagladnaleś.
Pozdrawiam
I długo nie musiałem czekać :)przepalone, ale pomysł Ci wyszedł.pomyśl nad tym jak zmniejszyć ilość światła.
Ogólnie podoba się :mrgreen:
Tom, nic prostszego, zacznij je robić :mrgreen: . A tak na poważnie, czy nie widzisz nadmiaru światła na skrzydle ? nie mówiąc już o gałązce ? Ty uważasz że świetne zdjęcie, ja że kadr OK, ale psuje go nadmiar światła.A sam Autor zdjęcia pewnie ma swoje zdanie .
pozdrawiam .
Ratunku:italy mnie gnębi :lol: .
Wersja druga
Masochista :mrgreen:
Pierwsza była lepsza, tylko ciut (pół ciut) ciemniej.
Co do wymagań italy, to tych kilka przepaleń można było pokasować i może nawet mógłby tego nie dopatrzyć - z naciskiem na może :)
--- Kolejny post ---
Aleś mi dojechał, aż się wstydzę :)
heheheh , no żartujesz chyba :)
A tak na poważnie , to nie są moje wymagania, jedynie, zwracam Koledze uwagę na to co sam nie zauważył.Fotografia macro , jest bardzo wymagająca.Kadr swoje, ale udział w tym kadrze światła to już naprawdę coś bardzo ważnego.A tą wiedzę i praktykę zdobywa się robiąc setki , ba , może tysiące zdjęć.Teraz czekam na przesyłkę z USA ,zamówiłem sobie folie ND o różnej gęstości firmy Lee stosowane do efektów światła w studio, chcę to zastosować do przytłumienia światła dla moich potrzeb, a i spróbuję to zastosować do zabawy ze światłem w macro.
Dzięki za uwagi w sprawie ważki i Robertowi i italy.To nie miało być makro,ot wykorzystałem okazję i nie musialem dużo cropować.
Prawdziwe makro jak zauwazyłem jest wymagające cierpliwości ,której nie mam ,ani na czekanie na rosę ,wstawanie rano,sprawdzanie i szukanie światła
lub jego tłumienie.
Ja idę na łatwiznę w foto bo zbyt dużo ciekawych rzeczy dzieję sie wokół i w których można uczestniczyć( innych niż foto).
Ale i tak fotografowanie stoi na czele moich hobby,między innymi dzięki za sensowne rady i podowiedz ,za co dzięki.
Teraz mam nowe wyzwanie:ładnie sfotografować strzelectwo .Na razie nie ma sukcesów.
449
450
--- Kolejny post ---
450
Podwójna wklejka Ci się zrobiła. ;) A moment ciekawy udało Ci się złapać. :)
Czyli jednak da się zrobić zdjęcie naboju w locie :) :)
Widzę że te militarne życie Cię wciąga :)znalazłeś niszę w tematyce strzelectwa, pokazuj jak najwięcej.
Dzięki za zachętę ,ale dostęp jest trudny :
453
Ostatnie super, strach takiego diabła spotkać na leśnej polanie:)
457,458
Fotki słabe,ale dokumentuję coś co widzaiłem tylko na Animal Planet.
Dosłownie:dziesiątki tysiecy ptaków:hałas niesamowity a gówna leciały z góry jak gruby deszcz.
Przy starcie chmary ,hałas potęzny ,stłumiony,mocny i infradźwiękami.