Nie ma klapki wiec moze jest sprawny tylko sprzedawca nie wie ze nie odpali bez niej
Wersja do druku
Nie ma klapki wiec moze jest sprawny tylko sprzedawca nie wie ze nie odpali bez niej
Już nie chodzi o towar a o to, że koleś podbija sobie cenę w licytacji drugim kontem. Zgłosiłem już do obsługi allegro.
32GB od Lexara (1000x) za 190zl?
Karta LEXAR CF 32GB 1000x Professional 150MB/sUDMA (4196848199) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Sprzedawca ma bardzo dlugi czas dostawy (pewnie po oplaceniu kupuje towar w Chinach).
Przgrzebalem Internet i nie znalazlem nigdzie informacji jak rozpoznac czy te karty sa podrabiane.
Karty kupuje w Chinach "od producenta", dodaje od siebie 50% i sprzedaje na allegro
Cześć, noszę się z zamiarem zakupu nowej puszki 5d mk3 i nie rozumiem rozbieżności cen (abstrahuję od sprzedawców sprowadzających zza oceanu z niskimi cenami) krajowych/ europejskich sprzedawców na allegro (1 tysiąc różnicy).
Zobaczcie:
CANON 5D MARK III BODY NOWY GWARANCJA SKLEP McFoto (4211352706) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. (najtańszy spoza W-wy)
vs
Canon 5D Mark III body Nowy *SKLEP* RATY LEASING (4225865596) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. (najtańszy już powyżej 1 tysiąca różnicy)
Czy ktoś ma doświadczenia z tym sklepem McFoto? Rozumiecie różnicę ceny?
zapytaj w tańszym sklepie czy wystawia fakturę a jeśli tak to czy VAT-marża czy pełną fakturę VAT 23%
W aspekcie humorystycznym.
Akurat jestem na kupnie 550D lub 600D i czasami przeglądam allegro w tym zakresie. Dzisiaj znalazłem "MISZCZA" mowy polskiej:
CANON EOS 550D ///FULL HD 18,7 mil. pixeli(60d) (4246145119) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Edit:
Wszystkie przedmioty które sprzedaje mają iście płomienne opisy. Jeden z lepszych jest ten dotyczący sprzedaży obiektywu:
"obiektyw nowy zdjęty z mojego 600d nowego najnowsza wersja"
1. Jak można sprawdzić w papierach to, że aparat nie jest przeznaczony na rynek PL?
2. Czy nie jest tak, że rynek europejski i polski są w rozumieniu honorowania gwarancji tożsame? (i w związku z tym ryzykiem jest kupno aparatu przeznaczonego na rynek pozaueropejski?)
3. Dzwoniłem dziś do sklepu MC Foto i sprzedawca nie jest w stanie odpowiedzieć na pytanie czy puszka jest z dystrybucji francuskiej/ niemieckiej czy innej... (uciekać od nich czy nadal rozważać?)
a ma dla ciebie znaczenie ze towar jest np na rynek francuski?(europejski)
jeśli ma to uciekaj
w końcu chodzi o gonienie króliczka a nie o złapanie go
Jedyne o co chodzi to to, aby kupić aparat z pewnego źródła i aby gwarancja była honorowana w PL
Ale w Media Markt macie nowego 5d MKIII poniżej 10 000 w promocji ...
no 10 000 klatek,kierownikowi sie juz znudzil:mrgreen:
chyba nie bardzo...
Aparat CANON 5D Mark III, Lustrzanki cyfrowe - Media Markt
Były przez dzień czy dwa w promocji wymień stary na nowy ... Był 700D i 5D MK III. Ale nie wiem czy w każdym sklepie bo oni ma ją to dziwnie poukładane - te promocje.
Czasami jak się wejdzie na konkretny sklep to dopiero widać promocje ...
Pomyliłem sklepy. Chodziło o Saturna - tu promocja 5D MK III za 9746 zł....
Aparat CANON 5D Mark III, Lustrzanki cyfrowe - sklep saturn.pl
Kupowanie puszki w Markecie to zawsze jest loteria, bo tam ludzie sporo trzaskają w ramach testowania sprzętu :(
Trzaskają raczej tylko sprzętem tanim, bezpośrednio wystawionym na regałach
Kupowałem kilka rzeczy w w/w sieciówkach. Jak odpowiadała mi cena , pytałem się czy mają drugą sztukę nie otwieraną i kupowałem.
Kupując C50/1,4 mogłem wybierać w czterech sztukach co jak na Łódź jest sukcesem aby sklep miał tyle na stanie i cena była zadawalająca (kupiłem trochę poniżej 1500zł około pół roku temu)
dziwne aukcje tego kolesia
ale zdjęcia wyglądają jakby je sam robil...
Ciekawe dlaczego na wcześniejszych aukcjach język polski w jego wykonaniu był bardzo poprawny.
Ten sam login na ebay silesian99 on eBay a i widać, że w sprzęcie foto siedzi.
Stawiam, że to po prostu ktoś anglojęzyczny mieszkający w PL, nic więcej.
Bolek02
Łódź może i duże miasto ale sprzętu foto w ilości kilku egzemplarzy jak na lekarstwo-niestety
Tak się porobiło niestety, że jak chcesz kupić droższy sprzęt, to tylko pojedyncze egzemplarze albo na zamówienie :(
To jeden z powodów dla których kupuję puszki u TIP-a, bo tam zawsze mam licznik "0"strzałów i sprzęt zapakowany fabrycznie :)
co sądzicie o tym, brak papierów, ładowarki, akumulatora Canon EOS 700D + 18-55mm IS STM FV (4294417933) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Najlepiej zapytaj o możliwość spisania umowy kupna skoro nie ma papierów i już się wszystko wyjaśni.
W życiu bym tego nie kupił. Bałbym się, że jest z lewego źródła i że narobi mi tylko kłopotów. Tego typu aukcje odpuszczam od razu.
co jest nie tak?
No i co z tego wynika ? Aukcja jak aukcja - same pozytywy i reszta normalnie :)
takie coś znalazłem w skrzynce @
jak dla mnie coś za tanio
ceny faktycznie bdb, zastanawiam się tylko czy towar nie pochodzi z nie-europejskiej dystrybucji....
--- Kolejny post ---
ceny faktycznie bdb, zastanawiam się tylko czy towar nie pochodzi z nie-europejskiej dystrybucji....
Co do przedstawionych aukcji nonou to Twoje słowa są poparte jakimiś konkretnymi dowodami czy tak tylko spakulujesz?
--- Kolejny post ---
Co do przedstawionych aukcji nonou to Twoje słowa są poparte jakimiś konkretnymi dowodami czy tak tylko spakulujesz?
Tak wygląda ewidentne przejęcie konta : Tamron SP 24-70 F/2.8 Di VC BCM (4352197464) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Ku przestrodze dla innych - próba sprzedaży na koncie nieużywanym od 2012 roku nowego szkła za ułamek ceny sklepowej :)
--- Kolejny post ---
Tak wygląda ewidentne przejęcie konta : http://allegro.pl/show_item.php?item=4352197464
Ku przestrodze dla innych - próba sprzedaży na koncie nieużywanym od 2012 roku nowego szkła za ułamek ceny sklepowej :)
Poprosiłem Allegro o sprawdzenie i już wszystko jasne - blokada :(
--- Kolejny post ---
Poprosiłem Allegro o sprawdzenie i już wszystko jasne - blokada :(
Nie ma co spekulować - widać, że gościu wrócił z pleneru ze sprzętem a tu chałupa obrobiona, pokradli faktury, pudełka, ładowarki :cry:
--- Kolejny post ---
Nie ma co spekulować - widać, że gościu wrócił z pleneru ze sprzętem a tu chałupa obrobiona, pokradli faktury, pudełka, ładowarki :cry:
Chłopaki, do jakiej kwoty warto tu powalczyć? Szukałem go od jakiegoś czasu. Czy to prawda co piszą na optycznych, że ostrzejszy od 24-70???
Canon 28-70 2.8 L od 1zł (4362717938) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Nic podejrzanego, ale nie chciałem innego wątku zakładać.